<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> St rre sikkerhed for butikkerne efter lukketid
Større sikkerhed for butikkerne efter lukketid

Annonce

Større sikkerhed for butikkerne efter lukketid

Nye europæiske standarder stiller højere krav til sikring mod indbrud og tyveri. Produkterne, der kan give tyvene svar på tiltale og øge sikkerheden for blandt andet erhvervsdrivende i butikscentre, er nu på markedet.

Tekst af Rune H. Jensen

Som det første butikscenter i landet har nogle af butikkerne i det nyligt åbnede Kronen i Vanløse anvendt rullegitre og rullejalousier, der følger de nye, internationale standarder. Det sker med indbrudssikringsprodukter fra Alux, der netop specialiserer sig i tyveri- og brandsikring til erhverv og private:

- Det er det første butikscenter i Danmark, der er begyndt at montere tyveri- og indbrudssikring i form af godkendte gitre efter de nye standarder. De gamle godkendelser røg i skraldespanden, da SKAFOR blev opsagt, og samtidig er indbrudsraten og erstatningskravene steget, siger Bill Torben Jensen, direktør hos Alux i Silkeborg.

- Det betød, at forsikringsselskaberne begyndte at efterspørge produkter efter nye standarder. Det har givet en overgangsperiode, hvor vi har testet og testet hos Teknologisk Institut, og nu har vi produkterne, der fuldt ud lever op til de skrappere krav i de såkaldte EN 1627-1630 certificeringer.

Læs mere om Alarm & Sikring
Arkitekterne foreskriver nu de kraftigere produkter

De nye fælleseuropæiske standarder kræver meget kraftigere produkter, og ifølge Alux derfor kun en fordel for brugerne, fordi det giver f.eks. butiksejere større tryghed og sikkerhed i kampen mod indbrudstyvene. Forsikringsselskaberne er nu desuden ved at have de nye standarder på deres hjemmesider, ligesom arkitekterne allerede er begyndt at foreskrive produkterne efter de nye krav.

- Vi har leveret især rullegitre og rullejalousier til omkring 30 butikker i Kronen i Vanløse. Det er et moderne og centralt beliggende butikscenter, hvor der nogle steder også er åbent helt ud til facaden med kombinationen af glas og rullegitre uden for lukketid. Nogle af butikkerne med de mest tyvetækkelige varer i centret bruger så gitre efter de nye standarder. Det er en god begyndelse og viser, at forsikringsselskaberne nu er begyndt at fokusere på de nye standarder. Disse produkter til centret er i klasserne RC2-4 med forøget modstandstid og en testet holdbarhed på min. 18.000 kørsler, hvilket er længe, når butikker stort set kun kører rullegitre op og ned to gange i løbet af en dag.

Kan løfte markedet

- Vi tror meget på, at de nye standarder med højere krav og kraftigere produkter fremover kan løfte markedet, og vi er nu leveringsdygtige i både faste gitre, aftagelige gitre, rullegitre og -jalousier efter EN 1627-1630, lyder det fra Bill Torben Jensen.

Alux har leveret rullegitre fra den såkaldte Safe 3000 screen-serie og Safe 3000 rullejalousier i natureloxeret aluminium til butikscentret i Vanløse, der for første gang kunne rulle gitrene op for besøgende d. 12. oktober 2017.

Kontaktinformation
Holmbladsvej 4-6
8600 Silkeborg
Tlf:+45 70262140
Email:   alux@alux.dk
St-rre-sikkerhed-for-butikkerne-efter-lukketid