<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Batteridrevet byggeri skal l se fremtidens udfordringer
Batteridrevet byggeri skal løse fremtidens udfordringer

Annonce

Batteridrevet byggeri skal løse fremtidens udfordringer

Den tyske arkitekt Wolfgang Frey er en pioner inden for bæredygtighedsbevægelsen og står i spidsen for dens fremtid. Til november gæster han Building Green i København for at fortælle om det revolutionerende byggeri Smart Green Tower, der vil forsyne en hel bydel med grøn energi.


Bæredygtighed er en livsfilosofi for den tyske arkitekt Wolfgang Frey. Det ses ikke bare i hans arbejde som arkitekt, men i alt, han foretager sig. For at kompensere for sit eget aftryk på kloden har han for eksempel igangsat et enormt genbeplantningsprojekt i Taiyuan i Kina, hvor han i dag har plantet mere en 6000 træer. Siden 1991 har han stået i spidsen for Frey Architekten, der har hovedsæde i den tyske øko-by Freiburg og bæredygtighed som absolut kerneværdi. I juni begyndte konstruktionen af tegnestuens nyeste projekt Smart Green Tower i Freiburg. Et spektakulært bygningsværk, der lagrer energi i lithium-ion batterier og kan understøtte energibehovet i en hel bydel. 

Smart Green Tower er inspireret af teknologien bag elbiler og demonstrerer en ny måde at producere og lagre energi på. Bygningen kører på batterier og henter alt sin energi fra solcellepaneler integreret på tag, facade og balkoner. Den er forbundet med elnettet og sender dermed energi ud til omkringliggende bygninger. Vi står over for store udfordringer med energiforsyningen til byerne i fremtiden, og  Smart Green Tower kan være en af løsningerne, forklarer Wolfgang Frey, der er blandt hovedtalerne på  Building Green i København til november. 


Portræt af Wolfgang Frey.

Teknologisk revolution

Smart Green Tower er udviklet af Frey Architekten i samarbejde med Siemens og Fraunhofer Instituttet for Solenergisystemer (ISE). Den 16 etagers høje bygning henter sin energi gennem fotovoltaiske paneler, der gør det muligt at høste solens energi selv under svage lysforhold. En lang række innovative teknologiske løsninger gør det muligt for bygningen at generere 200.000 kWh strøm om året. 

Smart Green Tower er resultatet af et tværfagligt samarbejde og en holistisk tilgang til bæredygtighed. For mig handler bæredygtighed ikke blot om at installere solpaneler på bygninger. Det omfatter også en intelligent brug af ressourcer og moderne teknologi samt at øge bevidstheden hos befolkningen. Ud over arkitektur og teknologisk design fokuserer jeg også på de økonomiske og sociale aspekter af byggeriet, fortæller Wolfgang Frey. 

Bæredygtig arkitektur handler om holdånd

Wolfgang Frey ser kun arkitektur som en lille del af hele den bæredygtige proces. Hvis et projekt skal være vellykket og bæredygtigt på alle områder, mener han, at arkitekter må samarbejde med økonomier, historikere, advokater, sociologer, forskere samt alle, der er involveret i planlægningen og realisering af projektet – ikke mindst de mennesker, der skal bo i bygningen. 

- Fremtiden for bæredygtig arkitektur og byudvikling handler om samarbejde. Forskellige videnskabelige områder skal arbejde sammen om at finde løsninger og allervigtigst: forstå hinanden. Hvis vi skal udvikle nye og varige løsninger er det alfa omega, at vi forstår hinanden på tværs af faggrupper, siger Wolfgang Frey og tilføjer:


- Events som Building Green giver mulighed for at diskutere alle emner inden for bæredygtighed. Det er en platform, hvor vi kan udvide vores netværk og skabe nye samarbejdsmuligheder.


Wolfgang Frey vil fortælle meget mere om Smart Green Tower og fremtiden for bæredygtigt byggeri på Building Green i København, der foregår i Forum 1. og 2. november.

 

Kontaktinformation
Building Green
Silkegade 17
1113 København K
Tlf:+45 35 25 35 45
Email:   info@buildinggreen.eu