topbillde

Haveje, Musicon

Dette byggeri består af 120 lejeboliger med 1-4 værelser, fordelt på 49-108 m2, og med butikslokaler i stueplanet. Derudover er etableret 7 hotelværelser. Navnet er ”Haveje”, som refererer til en kendt ’Kim Larsen’-sang, og hele Musicon-området giver associationer til musik.

Musicon HAVEJE 11Haveje er et varieret boligbyggeri med altaner til alle boligerne, og med tagterrasser til penthouse-lejlighederne. I stueetagen ud mod Rabalderstræde er der butikker, caféer og hotelværelser. Haveje ligger centralt og midt i det kreative område, Musicon.
Musicon HAVEJE 05
Haveje er et varieret boligbyggeri med altaner til alle boligerne, og med tagterrasser til penthouse-lejlighederne. I stueetagen ud mod Rabalderstræde er der butikker, caféer og hotelværelser. Haveje ligger centralt og midt i det kreative område, Musicon.
Musicon HAVEJE 06
Haveje er et varieret boligbyggeri med altaner til alle boligerne, og med tagterrasser til penthouse-lejlighederne. I stueetagen ud mod Rabalderstræde er der butikker, caféer og hotelværelser. Haveje ligger centralt og midt i det kreative område, Musicon.
 
 

 

Projektleder David Strojek fra Contiga A/S Danmark fortæller:

 

– Haveje er tegnet af Arkitema Architects og ligger centralt ved Rabalderstræde, Containerstriben og Skaterparken, i hjertet af Musicon, som er en kreativ og visionær bydel i Roskilde. Før i tiden var det et industriområde.

 

– Da de gamle industribygninger blev efterladt, købte Roskilde Kommune grunden, og man havde et ønske om at binde Dyrskuepladsen og Roskilde Festival sammen med bymidten. Området udvikles nu ved at sætte aktivitet i gang i området, med kunstnere, skaterer med videre. Slutmålet er at opnå en tæt og varieret bydel med omkring 1.000 boliger og mange arbejdspladser.

 

– Facaderne fremtræder med trinvise variationer i etagehøjden, og den nederste del er lys, mens den øverste del, som er trukket lidt ind i forhold til de nederste etager, er mørkere. Stueetagen har transparente facader, forklarer David Strojek, som fremhæver de særlige spor af træforskalling i de smukke facader.

 

– Det er et byggeri med mange detaljer og referencer. Ud over den musikalske reference bygger boligkarréen videre på områdets fortid som betonvarefabrik. Yderligere er der i facaderne leget med placeringen af vinduer og altaner. De robuste bygninger har tydelige betonsøjler, afslutter projektleder David Strojek fra Contiga.

 

 

Contiga har til dette projekt leveret:

 

5.000 m2 sandwich-vægge i gråbeton med karakteristisk træstruktur til facaden, 8.500 m2 indvendige betonvægge, 2.750 m2 skillevægge i beton og letbeton, 8.800 m2 huldæk, 12 søjler og 12 forspændte KB-bjælker i facaden.

 

Contigas byggeperiode på projektet forløb fra februar 2021 til december 2021.

 

Bygherre på projektet er Udviklingsselskabet INDFALDET ApS & UI Indfaldet Boliger ApS, og totalentreprenør er Jensen & Nielsen Byggeri A/S.

 

 

 

 

 

 

Kontaktinformation

  • Contiga A/S
  • Mads Clausens Vej 58, 6360, Tinglev
  • Tlf: 72 17 10 00
  • Web: https://www.contiga.dk
  • Email : info@contiga.dk