ventileret-facadesystem-cupaclad

Costa street, London

Det trendy distrikt Peckham i det sydlige London gennemgår for øjeblikket en transformationsproces, hvor nogle moderne renoveringsprojekter gør sig særligt bemærket. Især er en boligblok på hjørnet af Costa Street med sin imponerende forandring blevet et sandt vartegn.

 

Den smukke bygning er tydeligt opdelt i to dele, hvor den nederste del har et klassisk, traditionelt look, der integreres i det omgivende storbylandskab, mens den øverste halvdel med naturskifer tilfører bygningen en slående fascinationskraft. Det moderne mansardtag på bygningens øverste del skaber således en optisk illusion, hvor beskueren ser en faldende overetage.

 

Designerne gjorde dette innovative projekt til virkelighed med CUPACLAD 101 Logic. Det ventileret beklædningssystem. i naturskifer matchede de tekniske krav, og dets elegante udseende vandt straks arkitekternes hjerter.

 

cupaclad-costa-street

 

Antony Hoete, direktør for WHAT_Architecture forklarer:

 

Vi har her brugt skifer til at realisere ting, som ville være umulige med mursten. Bygningens murstenskomponenter vejer ca. 150 kg pr. kvadratmeter, mens skiferen ligger på knap 40 kg pr. kvadratmeter. Ved at bruge let skifer har vi været i stand til at skabe den hældende effekt, vi ønskede, med et robust byggemateriale

 

Effektiviteten af den ventilerede facade var også i høj grad en faktor, der påvirkede beslutningen:

 

Desuden gjorde CUPACLAD’s fastgørelsessystem i metal os i stand til at skjule monteringen bag beklædningssystemet og forstærkede desuden vores vision om at forene det moderne med det traditionelle.

 

Designerne bag CUPA PIZARRAS har udviklet et system, der sikrer en uproblematisk installation uden behov for specialkundskaber.

 

facadeskifer-cupaclad

 

Diana Kulacka, projektarkitekt fra WHAT_Architecture siger:

 

CUPACLAD er et moderne system, der er let at installere. Vi valgte CUPACLAD 101 Logic, fordi dets designlayout minder om en murstensbase, uden at der faktisk bruges mursten.

 

Den naturskifer, der anvendes i CUPACLAD-systemerne, er nøje udvalgt for at opfylde alle de tekniske krav, der sikrer en enestående ydeevne. Skiferen er skabt af naturen gennem tusinder af år, og derfor er der ikke to skifre, som er helt ens – men alle vil give en flot homogen finish.

 

CUPACLAD Logic tilbyder et traditionelt materiale med en moderne formgivning. Det ventileret facadesystem blev fastgjort ved hjælp af et aluminiumssystem, der kræver minimal vedligeholdelse og desuden reducerer installationstiden. Den vedhæftede video viser, hvor enkel processen er, selv i en 72-graders vinkel.

 

Når CUPACLAD er installeret, er den ekstremt modstandsdygtig over for strukturelle bevægelser, og den er parat til at modstå selv de mest ekstreme vejrforhold. Dette er blevet bevist med de utallige certificeringer, der er opnået, og som blandt andet omfatter BBA og CSTB.

 

costa-street-london

 

Terry Collins, Specification Manager hos CUPA PIZARRAS uddyber:

 

Da vi blev kontaktet for at hjælpe med at finde en løsning til Costa Street, startede vi med at besøge og undersøge stedet. Herved kunne vi sikre, at vi til fulde forstod arkitektens vision, og hvordan man kunne gøre bygningen til en velfungerende virkelighed med skifer.

 

Det er utroligt vigtigt for os at have en tæt samarbejdsproces, da dette er med til at sikre, at det færdige projekt bliver nøjagtigt som ønsket. Vores London Display på Building Centre hjælper os med at opnå dette, og det er et værdifuldt rum, hvor arkitekter kan se materialerne og tale med vores erfarne team.

 

CUPACLAD distribueres eksklusivt af Taylor Maxwell i Storbritannien, som også roser CUPACLAD’s egenskaber: “At tilføje CUPACLAD til vores sortiment giver os en fantastisk mulighed for at give vores kunder en naturlig og bæredygtig facademulighed til deres projekter,” siger Robbie Thompson, Marketing & Business Development Director hos Taylor Maxwell.

 

Kontaktinformation

  • CUPA DANMARK A/S
  • Herstedvang 14, 2620, Albertslund
  • Tlf: (+45) 43 55 12 15
  • Web: https://cupadanmark.com/
  • Email : info@cupadanmark.com