<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> delux denmark lys i alle afskygninger
Lys i alle afskygninger

Annonce

Lys i alle afskygninger

 

Foto: Jens Lindhe

Der gås ikke på kompromis, når Delux Denmark står for lyssætningen. Og det belønnes nu med prestigefyldte priser og stigende efterspørgsel.

Tekst af Pernille Christiansen

Fakta
GAMMEL HELLERUP GYMNASIUM
Date: 07/08/2013
Size in m2: 1100
Project type: Commission
Client: Gammel Hellerup Gymnasium
Collaborators: EKJ, CG Jensen
PROJECT TEAM
Partner in charge:
Bjarke Ingels, Finn Nørkjær
Project Leader:
Ole Schrøder, Ole Elkjær-Larsen
Project Architect: Frederik Lyng
Team: Christian Alvarez Gomez, Jeppe
Ecklon, Rune Hansen, Thomas Juul-Jensen
Narisara Ladawal Schröder, Jakob Lange,
Xu Li, Riccardo Mariano, Henrick Poulsen,
Dennis Rasmussen

Indendørs eller udendørs, stort eller småt. Med sine kreative lyssætninger lader Delux Denmark ethvert rum komme til sin ret. Virksomheden er en udløber af Agen Lys, der i sine unge år forhandlede japanske lyskilder til elinstallatører, men i dag rummer sortimentet en bred vifte af forskellige lamper rettet mod projektmarkedet. Alle produkter produceres i Europa hos førende leverandører, der sætter kvalitet frem for alt. Det betyder, at holdbarhed er en realitet og reklamationer en sjældenhed.

Prisvindende projekt
Den høje kvalitet har vagt opmærksomhed og blandt andre har det danske arkitektfirma BIG udvist stor tilfredshed ved flere gange at trække på Delux Denmark. Senest bad BIG den danske lysspecialist levere udendørsbelysning til Gl. Hellerup Gymnasium.

- Her stod vi for at integrere lys i skolegårdens bænke og borde. På baggrund af flere løsningsforslag og test med pilotprojekter valgte vi i samråd med BIG at placere specialfremstillede 2W LED-lyspunkter under hvert møbel, fortæller belysningsteknikker og konsulent hos Delux Denmark, Mia Høyland-McMahon.

Lyssætningen vandt Lysprisen 2013 og blev dermed hædret for via bevidst lyssætning at tilføre en forførende poesi til det arkitektoniske projektet. Lyset udmærker sig ved at underbygge arkitekturens bløde, opadbuede former og skaber et flot grafisk udtryk takket være lyskildernes dristige placering i uregelmæssige mønstre.

I samspil med arkitekturen
Projektet er et skoleeksempel på, hvordan arkitektur og belysning kan arbejde tæt sammen og skabe et funktionelt og samtidig forførende resultat.

- Efter min overbevisning har projektet vagt opmærksomhed fordi det er enkelt. Det er hverken prangende eller dyrt og fremhæver arkitekturen uden at være anmassende, understreger Mia Høyland-McMahon.

I sine projekter sætter Delux Denmark netop en dyd i at lade lyset spille sammen med arkitekturen, og her kommer lysspecialistens store sortiment til sin ret. I kraft af sine mange agenturer kan virksomheden nemlig tilbyde produkter til ethvert projekt, og sikrer dermed at lyssætningen altid spiller sammen med det omgivende miljø.

Specialdesignet lyssætning
Skulle den helt rigtig lampe ikke være at finde i sortimentet, er der endda muligt at bestille custommade belysning. Dette var blandt andet tilfældet med Gl. Hellerup Gymnasium, men også med Søfartsmuseet, der ligeledes er opført af BIG.

- Til Søfartsmuseet blev vi bedt om at levere diskrete lamper, hvor armaturerne lå skjult i loftet. Efter længere sparring med projektets arkitekter og ingeniører udarbejdede vi et 3D-udkast, som hurtigt blev godkendt, og lamperne blev sat i produktion, afslutter Mia Høyland-McMahon.

Foruden kreativ sparring tilbyder Delux Denmark naturligvis også at lave lysberegninger, der tager højde for energiforbrug, lysmængder og lovkrav som sikrer, at belysningen lever op til DS700. Dermed tilbyder den danske lysspecialist en helstøbt løsning, der forener innovation, æstetik og funktionalitet i et lykkeligt ægteskab.

Kontaktinformation
DELUX DENMARK
Torbenfeldvej 1
2665 Vallensbæk Strand
Tlf:43 53 53 35
Email:   info@deluxdk.com
delux-denmark-lys-i-alle-afskygninger