<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Egernsund Tegl Otte generationers fagekspertise bag 125 aars dansk succes
.-.
Egernsund Tegl

Annonce

Egernsund Tegl: Otte generationers fagekspertise bag 125 års dansk succes

Lokal produktion gennem op til otte generationer, stor knowhow og en kærlighed til produktet er blandt ingredienserne i teglproducent Egernsund Tegls opskrift på stabil fremgang gennem tre århundreder.

 

Mandag den 15. april kan den sønderjyske teglproducent Egernsund Tegl fejre 125 års succesfuld historie som leverandør til den danske og internationale byggebranche.

 

Jubilæet fejres hele året på de syv jyske værker, der tilsammen sender 101 millioner mursten samt mange overliggere af sted til arkitekter, designere, murere, entreprenører og forhandlere verden over årligt.


Tegl gennem otte generationer

Direktør hos Egernsund Tegl Peter Høffner Thomsen ser en stor værdi i, at virksomhedens syv værker er fordelt på 3 teglværksejere, der alle har haft tegl i familien gennem mange generationer:

 

- Teglværksejer er ikke noget, man kan læse til på universitetet. Det er en erfaring og en fingerspidsfornemmelse, vores tre ejere har nedarvet gennem henholdsvis tre, seks, og otte generationer. Både ejerne og mange af deres medarbejdere har været i produktionen helt fra barnsben, hvor de typisk er gået fra pakke- eller fejedreng til at betjene maskiner og stå med et produktionsansvar.


Produktion af tegl på Egernsund Tegls værker.   


Egernsund Tegls direktør lægger vægt på, at det er denne dedikation til faget, der gør, at de kan producere tegl i høj kvalitet.

 

- Vores teglværksejere elsker leret, som de gennem et helt liv har lært at kende fra A-Z. De forarbejder det, fra det kommer op af jorden, og transformerer det til netop det behov, kunden har, hvad end det skal være sten i sorte farver, lyse farver, forskellige formater med en særlig tekstur osv. De er teglets gourmetkokke, der ved, præcis hvornår de skal sætte sten i ovnen, og hvornår ovnen har den helt rette temperatur.

 

Læs også: Indlæg af Peter Høffner Thomsen, direktør i Egernsund Tegl: Vi har da masser af mursten!

 

Klar opdeling mellem produktion og salg

Peter Høffner Thomsen peger på, at Egernsund Tegl er struktureret med en klar opdeling mellem produktion og salg. Ifølge direktøren har det været afgørende for virksomhedens evne til at skabe fremgang gennem 125 år.

 

- På den ene side har vi tre dedikerede og passionerede teglværksejere, der producerer kvalitetstegl i alle afarter. På den anden side står salgsorganisationen Egernsund Tegl, også kaldet Danish Brickmakers, for administration, laboratorie, teknik, markedsføring og salg. Den klare tvedeling af opgaverne gør, at vi har kunnet optimere vores service, så kunden altid kan vælge det helt rigtige produkt og få det leveret til tiden.


 

FAKTABOKS – Egernsund Tegl

I dag er Egernsund Tegl salgsafdeling for i alt syv jyske værker, der ejes af tre teglværksejere.

  • Peter Matzen ejer Matzens- og Gråsten Teglværk og er 8. generation i familien af teglværksejere på Matzens Teglværk.
  • Andreas Christensen ejer Vesterled Teglværk og er 6. generation af teglværksejere i familien. Sammen ejer de to også Bachmanns Teglværk og Teglbjælker.
  • Sidst men ikke mindst er der Hans Christian Hansen, som ejer Helligsø Teglværk og Ydby Teglværk, der ligger i Helligsø ved Thy. Han er 3. generation af teglværksejere i familien.

 

Se video

Se videoen, hvor man kommer med backstage på Vesterled Teglværk i Nybøl ved Sønderborg. Teglværket ejes af Andreas Christensen, som er 6. generation af ejere på teglværket, der blev oprettet helt tilbage i 1843. Dermed har Vesterled Teglværk eksisteret i hele 51 år, før det kom ind under paraplyorganisationen Egernsund Tegl.


Se videoen her.


Brickmaker Andreas Christensen from Egernsund Tegl on Vimeo.

Kontaktinformation
Egernsund Tegl
Sundgade 3
DK-6320 Egernsund
Tlf:+45 7444 2540
Email:   salg@egernsund-tegl.dk
egernsund-tegl