<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Ehrenborg Minimalisme hele vejen rundt
Minimalisme hele vejen rundt

Annonce

Minimalisme hele vejen rundt

 

Interface introducerer nu tæppeflisen Microsfera, som minimerer både CO2-aftryk og VOC-emission. Den stilrene tæppeflise i industrielt look er fleksibel og slidstærk. Montagen uden brug af lim bidrager til, at Microsfera repræsenterer markedets grønneste tæppeløsning.

 

Tekst af Martin Fogt Pollas Rønberg

 

Helt i tråd med virksomhedens globale ”Mission Zero”, der har som mål at nedbringe det miljømæssige aftryk til nul, lancerer Interface nu tæppeflisen Microsfera.

 

Den nye tæppeflise fremstilles ved en kombination af såkaldt 'mikrotuftet' opbygning og en ny modulær fusionsproces, der eliminerer behovet for det CO2-tunge latex-mellemlag.

 

Garnlaget isættes simpelthen direkte på flisernes bagside. Resultatet er en markant reduktion af CO2-aftrykket, ligesom VOC-emissionen minimeres. 

 

Markedets laveste CO2-fodaftryk

- Med Microsfera tager vi endnu et stort skridt i retning af at indfri målet om at reducere vores miljømæssige aftryk til nul. Microsfera har det mindste CO2-fodaftryk for nogen tæppeflise til erhvervsmarkedet.

 

Og sammenlignet med en typisk tæppeflise i 100 pct. genbrugsgarn er aftrykket blevet mere end halveret, fortæller Ann Charlott Lade, Marketing Manager i Interface. Hun fortsætter:

 

- Derudover ligger emissionen af skadelige stoffer, de såkaldte VOC'er, langt under kravene i den tyske, den franske og den skrappere GUT-standard.

 

Blot tre dage efter montagen er VOC-emissionen langt under halvdelen af det, som GUT-standarden påbyder. Det skyldes bl.a., at montagen foregår helt uden brug af lim. Og så er Microsfera også godkendt af Dansk Indeklima.

 

Stilren minimalisme i industrielt look

Microsfera-tæppefliserne lanceres i en farvepalet bestående af gråtoner i industrielt look samt trendy denim-blåtoner og bølgeformede kobbertoner, der kan sammensættes efter ønske, så der skabes spændende effekter og overgange.

 

Tæppeflisernes såkaldte Skinny Plank-format på 25 x 100 cm gør dem lette at kombinere med de øvrige tæppefliser fra Interface, ligesom TacTiles-monteringssystemet gør det nemt at montere og flytte tæppefliserne igen uden brug af lim.

 

- Som arkitekt og bygningsejer får du med Microsfera en meget fleksibel og samtidig minimalistisk belægningsløsning til gulvet. Du kan kombinere tæppefliserne i det uendelige og f.eks. lege med sammensætningerne af teksturer og farver, så rummene opdeles i forskellige zoner, eller du skaber forskellige stemninger i forskellige rum, forklarer Ann Charlott Lade.

 

Hun understreger desuden, at Microsfera i lighed med Interfaces øvrige tæppefliser produceres med 100 pct. vedvarende energi og stort set uden brug af vand, ligesom produktionen er genbrugsbaseret, så Interface ikke bidrager med affald på de europæiske lossepladser.   

ehrenborg

Ehrenborg AB

Kontaktinformation
Ehrenborg AB
Nyhavn 43A
1051 København K
Tlf:33 79 70 55
Web:
Email:   knud.hansen@ehrenborg.dk