<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> interface fotosfera taeppefliser
Interface fremstiller slidstærke tæppefliser

Annonce

Interface fremstiller slidstærke tæppefliser

 

Den seneste innovation skubber virksomheden tættere hen imod måletom ikke at belaste miljøet negativt. Målet er at nå derhen i 2020.


Den globale producent af tæppefliser, Interface, lancerer nu sin første tæppeflise, der er lavet af garn fra planter. Hovedingrediensen i det nye produkt, Fotosfera, er olie af frøene fra kristpalmen. Den udvundne olie kaldes også ’amerikansk olie’. I alt 63 pct. af garnet i det nye produkt fra Interface kommer fra denne nøjsomme plante, der dyrkes ved hjælp af et meget lille vandforbrug.


Kristpalmen er en meget hurtigvoksende plante. Den kræver ikke meget opmærksomhed og er velegnet som ekstra afgrøde for landmænd i Indien. Den kan dyrkes på områder, hvor der ikke kan dyrkes de afgrøder, der bruges til mad.


70 pct. af verdens kristpalmer dyrkes i Indien under varme, tørre forhold, og kristpalmen har kun brug for at blive vandet hver 25. dag. Planterne udgør en god ekstraindtægt for landmænd, idet de giver en fortjeneste, der ligger så højt som ti gange prisen for købet af planten.


Kristpalmen, der som oftest dyrkes på de steder, hvor ingen andre planter kan gro, kan også have en vigtig funktion i områder, der er truet af jorderosion. Her kan de holde på jorden og dermed modvirke erosionen.


”Den nye plantebaserede tæppeflise er intet mindre end et gennembrud i vores arbejde med at skabe innovative produkter, der ikke skader miljøet,” siger Majken Bülow, europæisk bæredygtighedschef i Interface. ”Produktet ser ud som det skal, og ydeevnen er lige så god som i vores andre tæppefliser, så vi har taget et vigtigt skridt i retning af at eliminere anvendelsen af petrokemiske råvarer i vores produkter.”  

 


 

 

Mod nul petro

Lige siden Interface’ grundlægger, Ray Anderson, i 1994 besluttede, at fremstillingen af tæppefliser skulle være uafhængig af den brune olie, har Interface taget det ene initiativ efter det andet for at komme tættere på målet. Det nye Fotosfera-produkt baseret på garn fra planteolie er et vigtigt skridt i denne retning. Tidligere har Interface også udviklet er anden slags produkt med betegnelsen Biosfera 1, der er det første tæppe, som er fremstillet af 100 pct. genanvendt garn.


Begge produkttyper, Fotosfera og Biosfera 1, er udover sine miljømæssige fordele også kendetegnet ved sine gunstige sociale aspekter for befolkningsgrupper forskellige steder i verden. Fotosfera gavner med anvendelsen af olie fra de nøjsomme kristpalmer, der kan gro på ellers ufrugtbare steder, indkomsten for udsatte jordbrugere i Indien. Biosfera anvender som råmateriale brugte fiskenet, som købes af filippinske fiskere, som dermed opnår bedre livsvilkår og renere miljø på de strandområder, hvor ødelagte fiskenet traditionelt er blevet bortkastet til skade for miljøet.

 


ehrenborg

Ehrenborg AB

Kontaktinformation
Ehrenborg AB
Nyhavn 43A
1051 København K
Tlf:33 79 70 55
Web:
Email:   knud.hansen@ehrenborg.dk