<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> interface networks
Interface har eksperimenteret med at bruge kasserede fiskenet som råvarer til tæppefliser - med succes

Annonce

Interface har eksperimenteret med at bruge kasserede fiskenet som råvarer til tæppefliser - med succes

Siden juni 2012 har Interface, NGO'en ZSL og filippinske fiskerlandsbyer samarbejdet om at løse et miljøproblem ved at indsamle kasserede fiskenet og bruge dem som råvarer i nye tæppefliser.

 

Interface har sammen med organisationen ZSL, der arbejder med naturbeskyttelse, og beboerne i fiskerlandsbyer gennemført et pilotprojekt, Net-works, langs de filippinske kyster om indsamling af kasserede fiskenet.


Projektpartnerne ville undersøge, om der kunne slås tre fluer med ét smæk: Løse affaldsproblemet i Filippinerne med henkastede fiskenet, bruge fiskenet som råvarer i Interfaces tæppeproduktion og skaffe de lokale fiskere et ekstra indtægtsgrundlag.Projektet Net-works blev sat i søen i juni 2012. Og nu er der gjort status for at vurdere, om det er umagen værd at fortsætte.


Fra juni til oktober 2012 blev der etableret en infrastruktur, renset strande i fire områder for henkastede fiskenet i området Danajon Bank, der er et truet koralrev i Filippinerne og indsamlet 1 ton fiskenet. Frem til udgangen af april 2013 er det planen at udvide projektet til flere områder, så der i 15 landsbyer med 1400 mennesker bliver indsamlet 20 tons fiskenet, som sælges til Interface.


Nigel Stansfield, chief operation officer hos Interface udtaler: "De indsamlede fiskenet består af nylon, som vi kan genanvende direkte i vores tæppefliser. På den måde kan vi kraftigt reducere mængden af jomfrumaterialer i vores produktion, samtidig med at det repræsenterer en stor miljøværdi. Vi glæder os til at kunne fremvise de første produkter baseret på de kasserede fiskenet, og vi ser frem til at udvide samarbejdet med både ZSL og de filippinske fiskerlandsbyer".


Dr. Nick Hill fra ZSL udtaler: "Net-works er præget af entusiasme fra befolkningen i Danajon Bank, hvilket vi tydeligt har mærket, når vi har arrangeret indsamling af fiskenet. Fiskenet vejer ikke ret meget, så det er et større arbejde at indsamle en mængde på et ton, end man som udenforstående kunne tro. Men da det lykkedes hurtigere og nemmere end forventet, ser vi positivt frem mod en udvidelse af projektet, og glæder os over den værdi, der bliver skabt, miljømæssigt, socialt og økonomisk."


ZSL og Interface vil i løbet af 2013 undersøge mulighederne for yderligere at udvikle partnerskabet og herunder også at skabe lignende projekter andre steder i verden. Endelig er der en ambition om at udvikle et værktøj, som andre organisationer og virksomheder kan bruge til at etablere lignende Net-works rundt om i verden, hvor der er behov for det.


ehrenborg

Ehrenborg AB

Kontaktinformation
Ehrenborg AB
Nyhavn 43A
1051 København K
Tlf:33 79 70 55
Web:
Email:   knud.hansen@ehrenborg.dk