<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> interfaceflor microtuft gulvtaepper
Frihed til funktionelt design og bæredygtighed

Annonce

Frihed til funktionelt design og bæredygtighed

Den tætte, ensartede overflade kendetegner microtuft-gulvtæpperne fra InterfaceFLOR, selv om der samtidig er mange forskellige designs at vælge imellem. Ved at lægge tæppefliserne på forskellig vis, opnår man en effekt, men lægger man dem alle i samme retning, bliver overfalden helt ensartet, og det ønsker mange i dag.


 

 

Af Helle Hartmann Nielsen

Danskerne og tæpper
- Dybest bryder danskerne sig slet ikke om tæpper, siger Ann Charlott Lade, Marketing Manager hos InterfaceFLOR. – Derfor har vi udviklet dette tæppe, som kombinerer de gode egenskaber fra gulvtæpper med de bedste egenskaber fra hårde gulve.
- Vi har udviklet og patenteret den specielle konstruktionsmetode til fremstilling af gulvtæpper, microtuft, hvor vi primært sælger til erhverv og kommuner, hvor tæppetypen i øvrigt er særdeles velegnet i forhold til slidstyrke og akustik.
- Udtrykket er neutralt med en helt tæt og rolig overflade. Det falder i de fleste danskeres smag, ikke mindst på kontoret eller lignende. Ønsker man alligevel en lille smule spræl og individualitet, kan fliserne lægges forskelligt i et mønster.

Gode argumenter

- En af de oplagte fordele er, at sker der en skade på tæppet, kan man nøjes med at skifte en enkelt tæppeflise ud. Det giver en god totaløkonomi. Microtuft-tæpperne er hårde og særdeles slidstærke, og de er ikke mindst meget rengøringsvenlige.
-  Samtidig er tæpperne behagelige at gå på, og de giver en god akustik i rummet, idet de absorberer lyden.

Sidder man på tæppet på en kontorstol med hjul, vil man hurtigt opleve, at man sagtens kan køre frit frem og tilbage som på et hårdt gulv, mens stolen alligevel står stabilt og sidder lige netop tilstrækkeligt ’fast’ på stedet, så man ikke hele tiden kører rundt på gulvet, ufrivilligt, forsikrer Ann Charlott Lade.

- Det er således en meget funktionel gulvløsning, som man bliver glad for i det daglige. Designmæssigt behøver man ikke forvente noget kedeligt, da der er mange forskellige designs at vælge imellem.

En klassiker er allerede Scandinavian Collection, udviklet specielt til det danske marked i moderne, afpassede farver efter dansk smag.  En anden mulighed er Biosfera I. Som den første tæppeflise på markedet er den produceret med 100 % genbrugsgarn. Den fås i neutrale, grå nuancer. Sidst, men ikke mindst, nyheden Paradox II, som kan lægges i én retning og passer til alle miljøer.

Kombination af egenskaber

- Jeg vil beskrive microtuft-tæpper som frihed til at skabe design, funktionalitet og bæredygtighed i ét produkt. Den lave luv og den specielle konstruktion gør hele forskellen. Tæppetypen kombinerer bl.a. fordelene fra andre tæppetyper, samt fordelene ved den hårde gulvbelægning.

Det er meget flade og kompakte tæppefliser med en hård og slidstærk overflade, som ikke giver gangbaner med tiden. Støv og snavs lægger sig ovenpå den tætte overflade og binder sig til luven. Derved kan det nemt fjernes med støvsuger.

Miljørigtighed
- Microtuft-tæpper fremstilles med gennemfarvede garner, ved 100 % grøn elektricitet, og de har et højt indhold af genbrugsmateriale i såvel garner som bagside. Det er ikke fladvævede tæpper, og man kan på en måde sige, at vi har vendt bagsiden opad. – Vi måler CO2-fodaftrykket for tæppefliserne for hele levetiden, fra råmaterialer til produktion, anvendelse og bortskaffelse – og i dén periode har råmaterialerne den største påvirkning.

Derfor arbejder vi på at bruge så lidt garn som muligt, samtidig med at vi udvikler nye garntyper, som er bæredygtige. Konstruktionen i microtuft betyder, at vi kan tilbyde tæpper med 20 % mindre garn, uden at det har nogen betydning for slidstyrken og kvaliteten.

Her gælder 'less is more'.

InterfaceFLOR har branchens største og mest alsidige udvalg af tæppefliser. De nytænkende kollektioner og det store udvalg af stilfulde farvekombinationer, strukturer og mønstre til erhverv og offentlige institutioner udgør en guldgrube af valgmuligheder for bl.a. arkitekter og gulventreprenører.

InterfaceFLOR's mission hedder 'Mission Zero', som betyder fuld bæredygtighed inden år 2020 og en målsætning om at blive en miljøgenoprettende virksomhed. Allerede i 1994 var InterfaceFLOR fremme med bæredygtighed som en af de grundlæggende konkurrenceparametre.

Derfor har vi et stort forspring i dag.


ehrenborg

Ehrenborg AB

Kontaktinformation
Ehrenborg AB
Nyhavn 43A
1051 København K
Tlf:33 79 70 55
Web:
Email:   knud.hansen@ehrenborg.dk