<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Fibergips med papirfibre sikrer et godt arbejdsmilj
Fibergips med papirfibre sikrer et godt arbejdsmiljø

Annonce

Fibergips med papirfibre sikrer et godt arbejdsmiljø

Hos fermacell har vi igennem mere end 50 år udviklet plader armeret med papirfibre til indendørs brug – det vi i dag kalder fibergips. Fermacell tilbyder et enestående og mere robust alternativ til gipskarton, idet papirmassen i fermacell-plader presses hårdere sammen for at få luft og overskydende vand ud af papirmassen.


I fermacell anvender vi ikke karton i overfladen af vores byggeplader, i stedet satser vi på papirfibre, der blandes med gips og danner en homogen plade med ensartet styrke hele vejen igennem.

Fermacell-pladen får altså ikke sin styrke fra et svøb af karton, men fra papirfibrene i selve gipsmassen. Det giver en helt unik styrke, der blandt andet betyder, at vi i modsætning til andre produkter på markedet kan tilbyde 20 års garanti mod brud.

Fraværet af kartonsvøb betyder, at man med fermacell undgår risiko for skimmel ved blot en smule fugtpåvirkning. Og derfor er fermacell et sundere alternativ som byggemateriale.
 

Når du arbejder med fermacell

Du bør selvfølgelig altid vælge det arbejdsredskab, der er mest hensigtsmæssigt for det du arbejder med. Det gælder også, når du arbejder med fermacell-plader.

Når du bruger hobbykniv

Selvom fermacell er mere robust end almindelig gipskarton, kan du sagtens arbejde med en hobbykniv, når du skal tilpasse pladerne. Som altid gælder, når du har en kniv på byggepladsen, skal du være opmærksom på snitskader.

Lige som de lettere gipskarton-plader kan man sagtens ridse og knække fermacell-plader over en kant. Det fremgår tydeligt i denne video (link)


Når du bruger stiksav

Du kan også vælge at bruge stiksav, når du arbejder med større plader – i så fald anbefaler vi, at du bruger en stiksav med sug på. Selvom fermacells plader ikke støver lige så meget som de tynde gipskartonplader, når de skæres til, er det selvfølgelig altid en god ide at slippe for støv i luften.


Brug åndedrætsværn ved glasfiber

Glasfiber som armering bruger vi kun i vores cementbundne plader. Årsagen er, at glasfiberarmerede plader medfører særlige udfordringer. Derfor anbefaler vi altid at anvende åndedrætsværn ved bearbejdning af glasfiberarmerede plader for at undgå glasfiberallergi – det vil sige irriterede luftveje, betændelse i slimhinder,
tendens til ondt i halsen, næseblod og hoste, gener der under ét betegnes som glasfiberallergi.


Lettere løft med fermacell

Fermacell fås også i mindre pladestørrelser end du måske plejer - faktisk fås de helt ned i 900x1200mm, og det er en fordel for dig, når du arbejder på steder med trang plads.

Samtidig sikrer det, at du kan løfte de små plader alene, da de ikke er så tunge – med andre ord behøver man ikke to mand til at løfte, når man går ned i de mindre pladestørrelser, da de kun vejer 15,0 kg/m2 ved 12,5mm tykkelse.

På større projekter laver vi også specialmål. Det har lettet arbejdsprocessen betydeligt på flere byggerier, fordi det optimerer arbejdsprocessen. Det har positiv betydning for både ergonomien og arbejdsmiljøet –  dertil er det en gevinst for miljøet, fordi det betyder færre tilskæringer og dermed endnu mindre spild.

Kontaktinformation
James Hardie Denmark (fermacell)
Kirkevej 3
8751 Gedved
Tlf:(+45) 39 69 89 07
Email:   fermacell-dk@jameshardie.com