<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Ny vandhane Knivskarpt krom i hyggeligt design
Damixa: Ny vandhane: Knivskarpt krom i hyggeligt design

Annonce

Damixa: Ny vandhane: Knivskarpt krom i hyggeligt design

Når forbrugerne kigger på nye vandhaner, lægger de vægt på design. Men også bruger-, rengørings- og miljøvenlighed spiller vigtige roller. Det viser en fokusgruppe-undersøgelse, som Damixa har foretaget.

 

Tekst af Steffen Walton

 

Kan en vandhane være hyggelig? Det spørgsmål stillede Damixas innovationsteam sig selv, da design- og udviklingsingeniør Jakob Jensen sammen med sine kolleger, gik i gang med at tegne det armatur, der nu kommer på gaden under navnet Damixa Bell.

 

–Det overordnede tema kaldte vi Cozy Crome - hyggeligt krom. Krom er jo en kold og hård overflade, der står pænest, hvis den står skarpt. Det ville vi gerne bringe over i noget mere hyggeligt, fortæller Jakob Jensen, der undervejs i processen arbejdede med mood boards:

 

–Her fandt vi inspiration til hygge: Pejs og tæpper. Ting, der så hyggelige ud: En tekande eller en vase, fortæller Jakob Jensen, der endte med at have fire forskellige idéer.

 

Meget positive brugere

En fokusgruppe fik de nye designs mellem hænderne, og især Damixa Bells runde og venlig form scorede højt. I processen havde Jakob Jensen arbejdet på at bløde op på vandhanens form, så den buer lidt ind forneden frem for at gå skarpt ned til bordet.

 

–Det var noget testgruppen kunne lide, og det fik vi meget positive kommentarer til. Afrundingen ned mod bordet gør, at armaturet kommer til at se mere venlig ud, lidt buttet. Men det kommer også til at ligne et objekt, man kan tage op i hånden. Det giver indtryk af, at det er en ting, der er stillet på bordet, lidt ligesom en vase, siger han.

 

–På den måde passer Bell rigtig godt ind i indretningstrenden netop nu, hvor fokus er på det naturlige og imødekommende, og at rummet er rart at være i. Og vandhanen er en vigtig brik i rummets designudtryk: Ved at udskifte vandhanen kan man opnå indretnings-gevinster og skifte udtryk i rummet. Det er værd at have i baghovedet, når køkken eller bad skal shines op uden at gå drastisk til værks, forklarer Jakob Jensen.

 

Venlighed over hele linjen

Damixa spurgte også fokusgruppen, hvad de ud over designet lægger vægt på, når de skal have en ny vandhane. Her var der enighed om, at brugervenlighed, rengøringsvenlighed og miljøvenlighed er væsentlige parametre.

 

–Det er heldigvis kriterier, vi altid tænker ind, når vi designer vandhaner. Rengøringsvenligheden har vi tænkt ind i Damixa Bell på den måde, at der ikke er så mange overgange. Så den er nem at tørre af. Der er heller ikke så mange steder, der lægger sig vand, fordi den ikke har kanter, fortæller han.

 

–Samtidig er den utrolig miljøvenlig. Bl.a. med den såkaldte koldstartsfunktion, der betyder, at man sparer op mod 30 procent på vand- og energiforbruget.

 

Giver rummet karakter

Damixa Bell kommer nu på markedet i otte forskellige varianter, så forbrugerne efter temperament og behov kan vælge mellem ét eller to greb i kombination med høj eller lav tud.

 

–Den lave ser lidt mere moderne og karakteristisk ud, og er til dem, der vil have noget, der skiller sig lidt ud. Den høje er lidt mere klassisk. Et bevidst valg af vandhane kan altså være med til at give rummet karakter, siger Jakob Jensen.

Kontaktinformation
FM Mattsson Mora Group Danmark
Østbirkvej 2
5240 Odense NØ
Tlf:88330034
Email:   danmark@fmm-mora.com