<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Milj venlig flamingobeton aff dte ministerbes g
Miljøvenlig flamingobeton affødte ministerbesøg

Annonce

Miljøvenlig flamingobeton affødte ministerbesøg

Letvægtsbetonen Thermozell, gør ikke bare byggeprocessen enklere og billigere, den er også et miljøvenligt alternativ, som begrænser CO2-udledningen og samtidig reducerer behovet for udvinding af sand og grus.

 

Særligt sidstnævnte egenskaber har skabt så meget opmærksomhed, at folketingets miljøudvalg med miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen i spidsen netop har aflagt producenten Galaxe A/S en visit.

 

Den slags er ikke hverdagskost for en betonvarevirksomhed i Holbæk, og direktør Hans Rasmussen var da også både glad og stolt over gæstebuddet, der ud over politikerne talte departementschefer samt repræsentanter fra Dansk Industri og Miljøstyrelsen.

 

-Jeg er selvfølgelig meget glad for besøget, fordi det endnu en gang beviser, at vi er på rette spor med et produkt, der ikke bare optimerer byggeriet, men som også er grønt. Det er en ret usædvanlig kombination, og det er selvfølgelig det, der har vakt opmærksomhed på Christiansborg.

 Slut med grus på Sjælland om 12 – 14 år

Under besøget, der fandt sted den 21. november, forklarede Hans Rasmussen, hvordan man i Thermozell-betonen erstatter sten og grus med flamingokugler, som er coatede med de salte og mineraler, der naturligt findes i grus og sten, og som får cementen til at hærde.

 

Ved at skifte det ene ud med det andet bliver produktet både lettere, mere lydisolerende og desuden pumpbart. Og sidst men ikke mindst bliver Thermozell altså også til et væsentligt mere miljøvenligt produkt.

 

-De var meget interesserede i at høre om, hvordan vi anvender affaldsflamingo, som ellers ville være blevet brændt af, og dermed have udledt masser af CO2. Men selve situationen med sparsomme mineralreserver, interesserede dem også, siger Hans Rasmussen og fortsætter.

 

-Det er jo sådan, at vi her på Sjælland kommer til at mangle grus til byggeriet om 12 – 14 år, og at vi derefter skal til at hente det langvejs fra. Det vil igen betyde meget mere transport, og dermed også en meget større belastning af miljøet.

 

Interesseret i Cradle To Cradle

Tidligere miljø- og fødevareminister, Ida Auken, der nu er medlem af miljøudvalget, har gjort sig til en meget varm fortaler for en mere cirkulær økonomi, hvor nye produkter designes med henblik på at kunne genbruges. Der kunne Hans Rasmussen også byde ind.

 

-Jeg var glad for også at kunne fortælle, at vi faktisk er i stand til at genbruge vores eget produkt et hundrede procent. Thermozell skal hverken deponeres eller brændes, det skal ned i kværnen og knuses, så det på bedste Cradle To Cradle-vis kan indgå i nye letbetonprodukter.

 

galaxe

Thermozell

Thermozell® er benyttet gennem mere end 20 år på både nybygnings-og renoveringsprojekter over hele verden, og har været brugt i bl.a. Tyskland, Østrig og Sverige i over 15 år. Også i Danmark benyttes Thermozell® i stigende grad og anvendelsesmulighederne er næsten uendelige.

Kontaktinformation
GALAXE A/S
Tåstrup Møllevej 12B
4300 Holbæk
Tlf:+45 59 45 04 10
Web:
Email:   thermozell@thermozell.dk