<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Danskere drikker mere kaffe end vand p arbejdet
Danskere drikker mere kaffe end vand på arbejdet

Annonce

Danskere drikker mere kaffe end vand på arbejdet

PRESSEMEDDELELSE

 

Vand har ingen kalorier, sætter gang i forbrændingen og hjælper med at forhindre sygdomme. Alligevel viser en ny undersøgelse af danskernes drikkevaner, at kaffe er yndlingsdrikken, når vi befinder os på arbejdspladsen eller på uddannelsesinstitutioner.

 

I forsøget på at blive klogere på danskernes drikkevaner har armaturproducenten GROHE i samarbejde med Megafon lavet en undersøgelse om vores drikkemønstre derhjemme og på arbejdspladsen. Resultatet? Vi er vilde med at drikke kaffe på arbejdspladsen. Et faktum de fleste kan nikke genkendende til, for intet kickstarter dagen som en god kop kaffe. Men vidste du, at vi drikker mere kaffe end vand, på de steder, hvor vi forventes at være mest effektive?

 

Undersøgelsen viser, at 64% af de adspurgte drikker kaffe på arbejdspladsen, mens lidt over halvdelen drikker vand. Vi er således mere tilbøjelige til at fylde vores kaffekop end vores vandglas, når vi befinder os steder, der alt andet end lige kræver vores fulde opmærksomhed. En opmærksomhed der er svær for kroppen at producere, hvis vi ikke drikker vand.

 

Vand skal være koldt

Det er kun 52% af de adspurgte, der drikker vand på arbejdspladsen, men det tal kunne være væsentlig højere. Undersøgelsen viser nemlig, at 1 ud af 4 vil drikke mere vand, hvis det til hver en tid er koldt. Hele 93% foretrækker vandet koldt, men det er bare ikke altid så nemt at få koldt vand, når de fleste vandhaner bruger tid på at generere det.

 

”Halvdelen af de adspurgte svarer, at de er villige til at lade vandet løbe i op til et minut, før de fylder glasset eller vandflasken med det perfekt tempererede og kolde vand. Det er dog både en dyr og knap så miljøvenlig løsning, da der på et enkelt minut løber mere end 9 liter ud af vandhanen. Afgørende for vores indtagelse af vand er altså, at det har den rette temperatur” fortæller Simon Andersen, Head of Marketing fra GROHE Danmark.

 

Den sunde krop skal have vand hele dagen

Et af Fødevarestyrelsens ti kostråd lyder ”Drik vand”, og det er ikke uden grund. For at kroppen skal kunne fungere optimalt, er det nødvendigt at drikke vand og masser af det. På en dag, der vel at mærke ikke er varm, er det ifølge Fødevarestyrelsen tilstrækkeligt med en indtagelse på 1½ liter vand.

 

75% af de adspurgte drikker vand derhjemme til dagligt, men det er ikke altid tilstrækkeligt, når vi bruger omkring 7-8 timer af hverdagens vågne timer på arbejdspladsen, hvor vi foretrækker kaffe. Hvis vi ikke drikker vand, mens vi er på arbejde, bliver det svært, hvis ikke umuligt, at følge Fødevarestyrelsens råd om minimum 1½ liter vand om dagen.

 

Ikke blot er indtagelsen af vand nødvendig, hvis krop og sind skal have det godt, men vand er også med til opbevare vores koncentrationsevne. Tre fjerdedele af vores krop består nemlig af vand. Derfor er det også nødvendigt, at vi drikker rigeligt af det og ikke erstatter vandet med andre drikkevarer som fx kaffe.

 

Det tyder dog på, at danskerne har styr på rådene om vandindtagelse, da 3 ud af 4 peger på, at man skal drikke 1½ til 2 liter vand om dagen. Det er altså ikke uvidenhed, der gør, at vi hellere vælger kaffen på arbejdspladsen.

 

Vi vil gerne drikke mere vand

Vandets temperatur er afgørende for vores indtagelse af det, men det er vandets tilgængelighed også. Ifølge undersøgelsen vil 39% af de adspurgte drikke mere vand i løbet af en arbejdsdag, hvis arbejdspladsen stiller et drikkevandsarmatur med iskoldt og filtreret vand til rådighed. Yderligere synes 57%, at det er en god idé med et drikkevandsarmatur på arbejdspladsen. Såvel som undersøgelsen viser, at det kun er lidt over halvdelen af de adspurgte, der drikker vand på arbejdspladsen, så viser den også en velvillighed mod at forbedre drikkemønstre, når det kommer til vand – hvis vandet vel at mærke er koldt og nemt tilgængeligt.

 

Undersøgelsen er lavet i forbindelse med GROHE Blue® – et drikkevandsarmatur, der leverer koldt og friskfiltreret vand. Læs mere på: www.grohe.dk

I det nye år lanceres der desuden GROHE Blue Home®, der passer perfekt ind i et hvert køkken – stort som småt.

                    

Kontaktinformation
Grohe A/S
Sluseholmen 8c, 2.th.
2450 København SV
Tlf:+45 44 65 68 00
Email:   grohe@grohe.dk