<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> https www grohe dk da_dk smarthome grohe sense guard
4 RÅD TIL AT UNDGÅ FROSTSPRÆNGTE VANDRØR I SOMMERHUSET

Annonce

4 RÅD TIL AT UNDGÅ FROSTSPRÆNGTE VANDRØR I SOMMERHUSET

Har du sikret dit sommerhus mod frostskader? Læs med og få 4 konkrete råd til at frostsikre dit sommerhus.                   

 

Vinteren og frostgraderne kommer tættere og tættere på, og det samme gør risikoen for frostskader. Især i sommer- og fritidshuse landet over er der risiko for frostskader, som kan resultere i sprængte vandrør og et hav af dertilhørende uforudsete udgifter.                                                                           

Frostskader sker oftest i rum eller boliger, der ikke anvendes eller kontrolleres med jævne mellemrum som f.eks. sommerhuse eller kældre. Ønsker du at bruge sommerhuset gennem vinteren? Følg de nedenstående råd og minimér risikoen for frostskader i sommerhuset.        

1) Hold dit hus opvarmet

En tommelfingerregel er, at minimumstemperaturen ikke bør komme under 10-12 grader i hele boligen. Sørg derfor også for at dørene til husets værelser er åbne, så alle rum er opvarmet. En god idé er også at åbne køkkenskabene og opvaskemaskine, så man sikrer varmt luft kan komme ind til eventuelle vandrør, der ligger inde bag. De fleste forsikringsselskaber dækker ikke frostskader i tilfælde af utilstrækkelig rumopvarmning.

 

2) Luk for vandet og tøm rørene for vand 

Når du ønsker at bruge dit sommerhus i vinterperioden, er det anbefalet, at du lukker for vandet, når du ikke er i sommerhuset. Ved at lukke for vandet begrænser du muligheden for eventuel vandskade. For at være på den sikre side, skal du også tømme rørene for vand og åbne alle tappesteder. På den måde sikrer du, at der ingen skader sker, selv hvis strømmen skulle gå og der derfor ingen varme er i sommerhuset.

 

3) Isolér dine vandrør

I perioder med hård frost er opvarmning alene ikke altid nok. Derfor kan det være nødvendigt også at isolere vandrørene. Det gælder alle vandrør uden for boligens varmezone som f.eks. loft eller skunk. At isolere vandrør er ikke særlig dyrt, og du kan selv gøre det. F.eks. koster en rørskål med 13 milimeter skum til et 18 milimeter rør kun cirka 6 kroner pr. meter.

 

4) Forebyg med GROHE Sense Guard

Du kan nemt minimere faren for frostsprængte vandrør yderligere ved at installere den intelligente vandafbryder GROHE Sense Guard. Vandafbryderen holder øje med vandtemperaturen på det vand, der løber igennem rørene og giver dig en varsling på din smartphone, hvis temperaturen skulle være så lav, at der er fare for frostskader. Du kan lukke for vandet direkte fra din smartphone, uanset om du er i sommerhuset eller ej og på den måde forebygge risikoen for ødelæggende skader som følge af frostsprængte vandrør.


Vidste du at…                      
Frostsprængte vandrør udløser ikke altid en oversvømmelse i sommerhuset. Oftest er sommerhuse placeret i områder, hvor underlaget er mere sandet og derfor bedre til at absorbere vand. Derfor kan det være svært at se, om der er lækage fra et vandrør. Som en løsning på dette er GROHE Sense Guard ideel, da den registrerer selv den mindste lækage.

 

I kombination med vandalarmen GROHE Sense kan du overvåge rumtemperaturen og luftfugtigheden i alle rum og dermed minimere risikoen for skader som skimmelsvamp.

 

Både GROHE Sense og Sense Guard er koblet til netværket via WLAN, og derfor modtager du en pushbesked på din smartphone, hver gang din Sense Guard eller Sense registrerer uregelmæssigheder. Sense Guard virker også uden netforbindelse og vil altid lukke for vandet helt automatisk, hvis den opdager uregelmæssigheder – også selvom den ikke er på netværket til at sende dig en notifikation.

 

Læs mere om Sense Guard her

Kontaktinformation
Grohe A/S
Sluseholmen 8c, 2.th.
2450 København SV
Tlf:+45 44 65 68 00
Email:   grohe@grohe.dk