Bygget til at holde

På Koldinghus Staldgård er en omfattende tagrenovering netop gået i gang. Omkring 5700 m² tag skal over de næste syv måneder udskiftes, og på det omfattende projekt har man valgt at anvende Isolas undertag Isokraft, som er godkendt i DUKO Klasse Høj.


Tekst af Mikkel Dissing Sandahl

Renoveringen af taget på Koldinghus Staldgård varetages af håndværksvirksomheden Ove Larsen A/S, og direktør René Skovgård fortæller: - Det er altid specielt, når man arbejder på en bygning som Koldinghus. Der skal selvfølgelig ikke ændres på udtrykket på en historisk bygning som Koldinghus, og man skylder bygningen at bruge kvalitetsprodukter. Taget blev skiftet i 1980’erne, men dengang blev det ikke lavet ordentlig, så det er der stor fokus på nu.


Fokus på beskyttelse af bygningen

På Koldinghus-projektet bliver der oven på Isokraft undertaget anvendt sortglaserede håndstrøgne teglsten, så man bibeholder det oprindelige udtryk. René Skovgård fra Ove Larsen A/S fortæller:

- Det er en stor opgave, og vi har hele tiden omkring ti mand på. Tagrenoveringen bliver udført over seks etaper, som varer indtil oktober 2012, og hver etape bliver overdækket med stillads, så bygningen er beskyttet hver gang, vi åbner en ny sektion.

Sikker grund under fødderne

Isola Isokraft er et ekstra kraftig og robust undertag som giver taget fuld beskyttelse – selv under færdig tagdækning. Undertaget er godkendt i DUKO – Klasse Høj – hvilket betyder, at man får et tag, der kan overholde alle eventuelle krav til byggeriet. Da undertaget er gangfast, så får de udførende et godt og sikkert arbejdsmiljø. Markedschef Michael Lindberg fra Isola udtaler:

- Vi får ofte rigtig god respons fra håndværkerne, der sætter pris på fleksibiliteten, letheden og det hurtige klæb på vores undertage. Vi har et tæt samarbejde med de udførende, projekterende og vi kører gerne ud på byggepladserne for at rådgive og assistere.