<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> stetik og funktion bliver forenet i den nye generation af d ksler og riste
Æstetik og funktion bliver forenet i den nye generation af dæksler og riste

Annonce

Æstetik og funktion bliver forenet i den nye generation af dæksler og riste

Lettere vedligehold og et smukt tilpasset udseende kan sagtens gå hånd i hånd, når der skal vælges udstyr til gader og pladser. Senest er flere københavnske lokaliteter blevet udstyret med dæksler og riste fra Jesmig


Tekst af Tim Panduro

 

Hvis forbipasserende har opmærksomheden med sig, vil de undre sig over en stor udeladelse ved parkerings- og gangarealet ved afgangshallen i Københavns Lufthavn i Kastrup. Der er nemlig tilsyneladende ingen dæksler i den ny granitbelægning.

Men nøgleordet her er tilsyneladende – for arkitekt og ingeniør har i samarbejde valgt en løsning, der nærmest er usynlig, og derfor passer godt ind i granitbelægningen. Det fortæller Jesper Walter-Rasmussen, der er grundlægger og indehaver af virksomheden Jesmig.

- Vi har leveret omkring 35 dæksler, der har en overflade i granit, så de passer ind i farvetonen og materialet på det nyindrettede areal, fortæller han.

Læs mere om ByrumÆstetik og funktion

I Kastrup er det ifølge Jesper Walter-Rasmussen hovedsageligt æstetiske overvejelser, der har ligget bag valget af virksomhedens produkter. Men Jesmig kan levere andet end ren pynt. Den tegner sig for en ny bølge inden for dæksler og riste, der forener funktion og æstetik med tidens krav til skybrudssikring og vedligeholdelsesfri løsninger.

Det har man fået øjnene op i forlystelseshaven Tivoli, der senere i år skifter en hel del traditionelle kloakriste ud med riste fra Jesmig. Virksomheden leverer nemlig riste med en permeabel – vandgennemtrængelig – overflade. I modsætning til almindelige riste er overfladen ikke åben, men dækket med et materiale, der lader vand løbe igennem, samtidig med at det både kan gøres nærmest usynligt og af natur er stort set vedligeholdelsesfrit.

- Vores løsning til Tivoli er dækket med et materiale, der matcher stiernes slotsgrus. Det gør helhedsindtrykket pænere end hidtil, samtidig med, at Tivoli kommer til at spare en masse vedligehold. Som det er i dag, renser de dagligt grus væk fra kanten af dækslerne, og de må suge sten op for at undgå blokeringer adskillige gange om året. Det slipper de for med vores løsning, siger Jesper Walter-Rasmussen, der glæder sig over at hans dæksler og riste er dele af så markante områder.

- Det betyder jo meget for os, at vi indgår i så interessante sammenhænge, siger han.
jesmig

Jesmig

Jesmig Brønddæksler® er et dansk design udviklet af ingeniør Jesper Walter-Rasmussen. Brønddækslerne, der bliver fremstillet i Danmark, er udviklet med henblik på at skabe en flot løsning på de ellers grimme brønddæksler i haver samt på offentlige arealer. Derfor kan Jesmig Brønddæksler integreres i belægningen, så man ser mindst muligt af dækslet.

Kontaktinformation
Jesmig
Engvej 23
3330 Gørløse
Tlf:+45 48 44 10 24
Web:
Email:   info@jesmig.com