<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> aestetiske og praktiske d ksler vinder frem
Æstetiske og praktiske dæksler vinder frem

Annonce

Æstetiske og praktiske dæksler vinder frem

Brønddæksler og kloakriste med permeabel overflade opnår stadigt større udbredelse. Hos producenten og udvikleren Jesmig oplever man stigende efterspørgsel på den æstetiske og praktiske løsning på et nødvendigt onde.


Tekst af Tim Panduro


Da der skulle laves en ny og smukkere belægning på pladsen foran rådhuset og sundhedscenteret i Egedal Kommune, gik entreprenøren efter en løsning, der også i detaljen skulle tage sig godt ud.

 

I stedet for traditionelle brønddæksler valgte man derfor dæksler, hvor der kan ilægges samme belægning som den øvrige belægning på pladsen - i dette tilfælde bordursten

De cirka 30 dæksler er leveret af virksomheden Jesmig, som ingeniør Jesper Walter-Rasmussen stiftede efter adskillige års overvejelser om, hvordan man kunne skabe dæksler, kloakriste og drænriste, der både er pæne og praktiske.

Løsningen var ganske simpelt at lave riste og dæksler, hvor der kan integreres fliser og riste, der dækkes af en vandgennemtrængelig overflade af knust granit. De kan tilpasses i farven til de fleste former for vej- og pladsbelægning, og ud over at være betydeligt pænere end en rusten metalrist, er de også mere praktiske end traditionelle løsninger. Vedligehold er ganske simpelt lettere, når der ikke er en rist til at opsamle skidt og møg, men i stedet en overflade hvor vinden eller til nød en kost hurtigt hjælper skidtet på vej videre.

Flere og flere får da også øjnene op for at Jesmigs dæksler og riste er den rigtige løsning.

- Vi oplever en stigende interesse fra både private og offentlige myndigheder. Senest har Viborg Kommune bestilt riste til en legeplads ved en børnehave. I børnehaver oplever man tit, at børn synes at det er sjovt at smide ting ned i kloakkerne, som så bliver tilstoppede. Det kan man undgå ved at have riste med permeabel overflade i stedet for åbne riste, siger Jesper Walter-Rasmussen.

Også i forlystelsesparken Tivoli har man flere steder i haven valgt at bruge permeable riste.

Læs mere om BelægningerMesser og dyrskuer

Jesper Walter-Rasmussen ligger ikke på den lade side, når det handler om at sprede ordet. 30. august til 1. september har han en stand på Have- og Landskabsmessen i Slagelse.

- Det er altid godt at komme ud og vise flaget. Jeg får meget positiv respons, og folk henviser ofte til, at de har set os på messerne, når de afgiver ordrer, siger Jesper Walter-Rasmussen.
Kontaktinformation
Jesmig Brønddæksler
Engvej 23
3330 Gørløse
Tlf:+45 48 44 10 24
Email:   info@jesmig.com