<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Taktile overflader til loftet
Taktile overflader til loftet

Annonce

Taktile overflader til loftet

Et helt nyt materiale til loftet har set dagens lys hos virksomheden Mogens Rasmussen: Filtloftet Heartfelt Lineær fra hollandske Hunter Douglas giver uanede muligheder for formbare, akustiske lofter. De første projekter er leveret, og flere er på vej.

 

Tekst af Annika Lillelund

 

Forestil dig et blødt, sanseligt og formbart materiale, som du kender det fra både mode- og møbelindustrien: Filt. Forestil dig så at skalere dette materiale op, så det kan bruges som loftbeklædning. Blødt og rart og med et varmere udtryk end andre akustiklofter, og så med den lille ekstra feature, at det har rigtig gode akustiske egenskaber.

 

Det er lige præcis, hvad det nye Heartfelt Lineær filtloft fra Hunter Douglas er. I Danmark er det virksomheden Mogens Rasmussen, som er agenter for Hunter Douglas og desuden specialister i facadebeklædninger og inden- og udendørs solafskærmning, der netop har fået de første prøver i hus på det innovative materiale, og her er man begejstret over de nye muligheder, der åbner sig for arkitekterne. Peter Gjerløff, ejer af Mogens Rasmussen:

 

- Materialet er fremstillet af polyester, som er varmet og valset op i formen. Det har, på samme måde som vores metallofter, en akustikdæmpende effekt. Det er en optimal løsning ved f.eks. termoaktive etagedæk, eller hvis man søger en varm og stoflig overflade, og det skaber en helt anden fornemmelse af rummet, end vi er vant til. Loftet er et åbent loftsystem med flere moduleringsmuligheder, så man kan, hvis det er nødvendigt, supplere med ekstra polyester akustik-absorbenter over loftet. Ja, og så er det 100% genanvendeligt.


 

Nem i håndtering og uanede muligheder

Den første lancering af Heartfelt Lineær filtloftet indeholder fem forskellige grålige nuancer, men fremover vil man kunne få loftfilten i den farve, man ønsker:

 

- Materialet er helt nyudviklet, så indtil videre har vi de fem grå standardnuancer. Men det kan også indfarves, hvilket giver flere muligheder, siger Peter Gjerløff.

 

For håndværkerne er der også nogle klare fordele, da materialet kan skæres med en hobbykniv eller klippes med en saks, og desuden skal kanterne ikke forsegles. Og så er der den åbenlyse fordel, at det ikke klør at røre ved. For arkitekterne giver det nye materiale uanede muligheder for at skabe et skulpturelt loft:

 

- Man kan eksempelvis skabe et bølgende loft ved at vride den bagvedliggende konstruktion, så loftfladen vrider og bølger, og man kan lege med farverne. Det giver mulighed for at skabe et spændende loft, der bliver lagt mærke til, og som samtidig de akustiske såvel som de brandtekniske egenskaber, der er nødvendige.  

 

CtC bronze-certificeret


Heartfelt Lineær filtloftet er certificeret inden for Cradle-to-Cradle ordningen, og til dette slutter Peter Gjerløff af:

 

- Certificeringen er vigtig, og vi har store forventninger til dette materiale. Som agent for Hunter Douglas er det altid spændende, når de kommer nye og innovative tiltag – og dette er virkelig et af dem.

Kontaktinformation
Mogens Rasmussen A/S
Industrivej 3B
5500 Middelfart
Tlf:+45 64 41 80 33
Email:   mra@mras.dk