Epoxyfuge: Så let er det at bruge

Annonce

Epoxyfuge: Så let er det at bruge

Søger du en holdbar fuge, der er let at arbejde med, skal du bruge epoxy – det er langtidsholdbart med en farve, som ikke ændrer sig over tid og så er det nemt at arbejde med.


”Epoxy er dyrere, men det er også det bedre,” siger Martin Sørensen, der er ansat i Næstved Flisecenter og uddannet i at bruge epoxyfuge på fliser – det bruger han gerne i stedet for den traditionelle slags – fordi det er mere holdbart og nemmere at holde rent:

”Epoxy er vandafvisende og alt det væske, der rammer fugen, trænger ikke ned. Det kan tørres over. Hælder du eksempelvis rødvin over en epoxyfuge, så kan det tørres af, det kan det ikke på en cementfuge, hvor det trænger ind.” 

En epoxyfuge er altså taknemmelig i forhold til pletter, men det er samtidig et meget ærligt produkt, fordi det holder den farve, som det hele tiden har haft, også selvom det er blevet tørt. På en cementfuge kan farven nemt skifte fra det blev lagt på, til det er tørt. En epoxyfuge holder farven og det er samtidig ganske nemt at arbejde med, fortæller Martin Sørensen:

Selv som privatperson er det en proces, der er nem at gå til. Er du professionel kræver det et særligt certifikat og du skal være godkendt til at arbejde med epoxy, før du går ud og laver det for andre – det kan du blandt andet få hos Næstved Flisecenter, som afholder kurser. Og når først det er i hus, er processen lige til. Her forklarer Martin Sørensen fremgangsmåden:

1.
Rør de to komponenter sammen og pas på med at piske det for hårdt. Rør det i stedet, så det ikke bliver for lind.

2.
Rengør fliserne grundigt, før du går i gang med at fuge, og herefter gør du som normalt. Det er en anelse sejere end en standard fugemasse, men fremgangsmåden er magen til, og du skal bruge et fugebræt af hård gummi.

3.
Herefter vasker du fladen af med en grov skuresvamp for at fjerne overskydende fuge.

4.
Bagefter vasker du over med en almindelig svamp.

5.
Nu lader du fugen tørre i minimum et døgn og max tre døgn, før du giver det en efterbehandling lavet til formålet – her er en lavet til gulv og en til væg – brug Litonet til gulv fra 178,- kr. pr. stk. Brug Litogel til væg fra 183,- kr. pr. stk. 


 


Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Martin Jensen på mail eller telefon 60 15 05 25


 
Kontaktinformation
Næstved Flisecenter
Marinebuen 3
4700 Næstved
Tlf:55 72 13 12
Email:  
Epoxyfuge--S--let-er-det-at-bruge