Nyfortolkninger af italienske fliser og det gamle håndværk

Det sydeuropæiske land har en smuk tradition for at fremstille fliser, og producenten Marca Corona har været med lige siden 1741 – nu tager de fat i deres gamle klassikere og ny-fortolker dem i en enestående ”1741 kollektion,” som tager afsæt i de traditionelle stilarter og metoder indenfor produktion af fliser.

Ni smukke, gennemførte og tiltalende serier er en del af 1741 kollektionen, som er en hyldest til Sassoulo-området i Italien, hvor Marca Corona holder til og har produceret fliser i uendelige tider. 

Området er kendt for sin produktion af keramik – det er herfra mange teknikker og stilarter er opstået indenfor fliseproduktion, og Marca Corona har kigget tilbage i historien, da de udtænkte deres nyeste samling af fliseserier.

Marca Corona tager udgangspunkt i det gode håndværk og udformninger fra gammel tid i deres nye kollektion – de tager afsæt i fortiden og omdannet fliserne til et nutidigt udtryk lavet i god kvalitet.

Tre eksempler på fliseserier fra kollektionen:

Forme:
En smuk serie inspireret af Venedigs gader og de flader, der findes i byen – farverne er varme, brændte og naturlige og mønstrene bløde og svungne. Teksturen minder meget om terrazzo, og i det hele taget er fliserne meget rustikke. 

Forme findes i fire farver: Avorio, Rosso,Bianco og Nero med enten mat eller blank flade og forskellige mønstre på fladerne. Størrelserne er 20x20 cm.

Priser fra 414,- kr. pr. m2.

Terra:
Den smukke og stemningsfulde fliseserie Terra er en nyfortolkning af klassiske, historiske mønstre, der er omdannet til mere moderne geometriske former, som passer godt ind i nutidens hjem. Serien er speciel, fordi den har mange dekorative fliser i de kvadratiske og de 6-kantede former i både geometriske og stiliserede blomstermotiver. 

Terra findes i 3 varme og 3 kolde farver. Varme farver er: Avario, Ocra og Rosso. Kolde farver er: Grigio, Antracite og Nero. Formaterne er 20 x 20 cm og 6-kantede 25 x 21,6 og lister på 7,5 x 30 cm.

Priser fra 398,60,- kr. pr. m2.


Tone:
En klassisk serie med et roligt udtryk i et bredt udvalg af farver – de klare nuancer er kendetegnet for Tone-serien, der består af aflange forme.
Serien findes i to størrelser: 7,5 x 30 cm og 28,6 x 30 cm. Farverne er en blanding af fem neutrale nuancer – kølige: Black, Grey, White – og varme: Pearl og Beige samt tre pastelkulører som matcher: Rose, Orange og Azure. 

Overfladen er satinmatte eller en blank/glossy.

Priser fra 489,74,- kr. pr. m2.