oras

Digital håndbruser: Når det bliver en oplevelse at spare vand og energi

Bæredygtighed og intelligent brug af ressourcer bliver vigtigere og vigtigere i vores samfund. Når man skal ændre sine hverdagsvaner, er hensigten som regel god, men udførelsen følger sjældent trop. Et eksempel kunne være, når vi tager et varmt brusebad. Men nu er den smarte håndbruser kommet os til undsætning: Den nye Oras Hydractiva Digital er ikke kun stilfuld; den har også smarte funktioner, prisvindende design og motiverende feedback i realtid, der opfordrer brugeren til at spare vand.

 

Varmt vand er noget af det, der bruger mest energi, og en af de største udledere af CO2 fra private husstande. Mere en to tredjedele af dette skyldes vores badevaner. Energiforbruget ved et brusebad på et minut svarer til forbruget på at bruge lys i en husstand med tre personer i en hel dag. Dem, der vil reducere vand- og energiforbruget på en målrettet måde, kan derfor starte med at ændre deres daglige badevaner. Udfordringen: Det egentlige omfang af personers badeadfærd er svært at måle. Det betyder, at det for mange brugere er svært at vurdere deres handlinger og dermed også ændre dem markant.

 

Innovativ løsning: Håndbruser med feedback i realtid

Oras reagerer på det voksende behov for vand- og energibesparende produkter med en smart, digital håndbruser. Den nye Oras Hydractiva Digital muliggør et bæredygtigt forbrug og hjælper brugere med at optimere deres adfærd på en nem og effektiv måde. Det er baseret på numerisk feedback i realtid – på samme måde som sportsure og skridttællere. Særlig funktion: Der er en indbygget skærm bag på håndbruseren, som viser det nuværende vand- og energiforbrug under og efter brusebadet. Udover at vise forbruget hjælper små ikoner i form af små blade med at regulere brugerens badeadfærd: Antallet af blade er mellem fem og nul afhængigt af vand- og energiforbruget. Et LED-lys foran på brusehovedet giver ekstra visualisering. Afhængigt af forbruget og vandtemperaturen skifter farverne i løbet af badet fra grøn til orange til rød. Brugere kan derfor modtage feedback i realtid og regulere og tilpasse deres adfærd ud fra den alt efter deres personlige mål. Det afgørende for at opnå et mere bevidst forbrug af ressourcer består ikke i begrænsninger – f.eks. at tage kolde brusebade – men i at få motiverende feedback og føle, at man opnår noget. Håndbruseren viser, at selv en temperaturreduktion i badet, som man nærmest ikke kan mærke, kan føre til betragtelige energibesparelser. Brugere har derfor mulighed for at reducere deres miljøaftryk for hvert bad, de tager. Det er en win-win-situation for både mennesker og naturen. Det er det, fordi et faldende forbrug både reducerer omkostningerne forbundet med vand og energi, og fordi miljøet får gavn af den op til 24 procent lavere udledning af CO2.*

 

Intelligent teknologi og moderne design

Den smarte teknologi indeni håndbruseren er udviklet af virksomheden Amphiro. Denne schweiziske teknologivirksomhed har været en del af Oras Group siden 2018 og har stor viden om kompetencer inden for energieffektivitet, innovativ produktudvikling og Internet of Things (IoT). Disse aspekter kan man også se i funktionaliteten i den nye Oras Hydractiva Digital. Alle komponenter i den digitale håndbruser får derfor energi fra en lille turbine – en slags lille generator – direkte fra vandgennemstrømningen. Derfor behøver man hverken batterier eller et strømstik til den. Samlet kan bruseren gemme data fra mere end 100 brusebade. For at følge udviklingen over længere tid kan den Bluetooth® understøttede Oras Hydractiva Digital også forbindes til en praktisk app.

 

Foruden den indbyggede, intelligente teknologi er håndbruseren kendetegnet ved at have et elegant og tidløst moderne udtryk. Det velrenommerede designstudie, NOA, har stået for det stilede, diskrete look. Igen har designerne haft succes med at kombinere elegant design, harmoniske, flydende overgange og trendsættende funktionalitet. Den nye Oras Hydractiva Digital kan kombineres med et hvilket som helst eksisterende brusersystem, ligesom det kan indgå i alle badeværelsestyper og gør det muligt at have et bæredygtigt vand- og energiforbrug i hverdagen på en innovativ, smart og anderledes måde.

 

Prisvindende design

 

Oras Hydractiva Digital er en af vinderne af to prestigefulde designpriser. Den digitale håndbruser blev endda hædret i to kategorier for fremragende designkvalitet ved German Design Awards 2021: ”Bathroom and Wellness” og "Eco Design". German Design Award er en af de mest prestigefulde designpriser i verden og ledes af en jury bestående af internationalt førende eksperter. Ved ICONIC AWARDS modtog den sin tredje pris med vurderingen ”best of best” i Innovative Interior 2021 konkurrencen. Hvert år hædrer ICONIC AWARDS fantastiske designs inden for indretningsbranchen samt samarbejdspartnere.

* Kilde: Amphiro-undersøgelser, der er udført med forrige generations produktkoncept.

Bluetooth® varemærket er ejet af Bluetooth SIG, Inc.og licenseret til brug af Oras Group Ltd.

Yderligere oplysninger: www.oras.com

Kontaktinformation

  • Oras Armatur A/S
  • Strevelinsvej 12, 7000, Fredericia
  • Tlf: 75 95 74 33
  • Web: http://www.oras.com/
  • Email: Info.Denmark@oras.com