Opdateret Oras Vega: Nye funktioner du skal være opmærksom på

Oras Vega armaturerne har været en ikonisk del af Oras produktsortiment siden 1998. Men historien om Oras Vega går faktisk helt tilbage til 1976, da Oras lavede sit første vand- og energibesparende armatur. Nu er produktserien blevet fornyet med friskt design og nye tekniske funktioner.

 

Alle Oras Vega armaturer er udstyret med en smart eco-knap, der gør det nemmere end nogensinde at spare vand og energi. Har du brug for at øge vandmængden, trykkes eco-knappen bare ind mens man løfter op i håndtaget. På håndvaskarmaturerne bruges eco-knappen også som en sikkerhedsforanstaltning, da den også begrænser vandtemperaturen.

 

I denne artikel kan du læse mere om:

  1. Oras Vega’s ny begrænsere – og hvornår og hvordan de bruges
  2. Betydningen af de forskellige bogstaver (FGG)
  3. Flytbar tud
  4. Hvordan tudens svingradius begrænses

samt andre ting, der er værd at vide.

 

  1. NYE BEGRÆNSERE

I de gamle Oras Vega modeller blev vandtemperatur og mængde begrænset med en del, der sad som en clips i toppen af kartushen samt en skrue på kartushens styrpind. Den nye Oras Vega serie er udstyret med en standard 4.0 Oras kartushe (Oras nr. 158888). Der er også nye eco-begrænsere, som monteres på toppen af kartushen. De nye begrænsere reducerer vandmængden med ca. 30% (alle modeller) og forebygger skoldning ved at begrænse vandtemperaturen. Begge begrænsninger kan overskrides ved at trykke på eco-knappen og løfte/dreje håndtaget

 

Eco funktionen findes i G og FG håndvaskarmaturerne samt i alle GG og FGG-modeller (en mere detaljeret forklaring om bogstaverne findes i afsnittet: 2. BETYDNINGEN AF DE FORSKELLIGE BOGSTAVER). Med de nye begrænsere kan temperaturen på det varme vand ændres ved at dreje begrænseren med uret (øget temperatur) eller mod uret (sænket max temperatur).

 

Begrænser til eco-funktion og skoldningsspærre

Når kartushen skiftes i den nye Oras Vega, skal man huske at flytte begrænser-delene med over på den nye kartushe. Skulle delene blive væk, kan de skaffes seperat på Oras nr. 1004821V. Standard Oras 4.0 kartushen forbliver den samme - 158888.

 

  1. BETYDNINGEN AF DE FORSKELLIGE BOGSTAVER

I den nye Oras Vega serie er der forskellige bogstaver efter produktnumrerne, her finder du forklaringen på dem:

FGG – Ny Oras Vega med begrænsning på både temperatur og vandmængde. GG = Flow rate 0,09-0,11 l/s. F = fleksible tilslutningsslanger.

 

  1. FLYTBAR TUD

På det nye Oras Vega køkkenarmatur med høj tud, er det muligt at flytte tuden ud på enten højre eller venstre side af armaturkroppen. Dette kan være en hjælp på installationssteder, hvor der er begrænset plads bag armaturet.

Se animationen her:

 

  1. BEGRÆNSNING AF TUDENS SVINGRADIUS

Ved at bruge de nye svingtudsbegrænsere 159670/10 eller 159667/10 kan du begrænse svingradiusen på den høje tud til enten 120°, 60° eller 0°.

 

VÆRD AT VIDE

 

  1. ORAS 3S-INSTALLATION

Installationen af den fornyede Oras Vega serie er nem. Serien er udstyret med Oras 3S-Installation , som gør monteringen af køkken- og håndvaskarmaturerne hurtig, nem og sikker.

 

For at sikre den bedste funktionalitet anbefaler vi, at vores produkter installeres af en professionel VVS-installatør.

 

Kontaktinformation

  • Oras Armatur A/S
  • Strevelinsvej 12, 7000, Fredericia
  • Tlf: 75 95 74 33
  • Web: http://www.oras.com/
  • Email : Info.Denmark@oras.com