<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Intelligente LED gadelamper
Intelligente LED-gadelamper

Annonce

Intelligente LED-gadelamper

Nakskov har, som én af de første byer i landet, opsat UrbanMoon LED-armaturer fra Philips. Men bag de nye gadelamper gemmer sig mere end bare et nyt lys. Lamperne kommunikerer nemlig trådløst via Philips styresystem CityTouch.


Det giver Lollands Forsyning lynhurtigt overblik over installationens tekniske tilstand og mulighed for at dæmpe belysningen, samt at analysere på energiforbruget. Med det nye belysningsanlæg opnår kommunen en besparelse på op til 80 procent i forhold til den tidligere gadebelysning.
Det er Lollands Forsyning, der står for driften af gadebelysningen i Nakskov. Her er gadelysansvarlig Birger Jensen og kollegerne meget opmærksomme på de fordele, den nye teknologi giver på både energiregningen og for beboerne.


Vi har mulighed for at følge med i anlæggets tilstand. Hvis der sker noget med en lampe på grund af f.eks. hærværk, trafikuheld eller andet, så kan vi med CityTouch nøjagtigt få udpeget den enkelte lampe. Før skulle vi tænde alle lamper fra et styreskab for at finde fejl. Det kunne handle om op til 500 lamper, og det skulle gøres om dagen. Det var dyrt og besværligt.

 

 

Lys om natten

At det kommunale mandskab nøjagtigt ved hvilken lampe, de skal ud til, og hvad der er galt, sparer tid og penge på vedligeholdelseskontoen, der ydermere nyder godt af lampernes levetid på 100.000 timer. CityTouchs mulighed for at dæmpe lamperne enkeltvis efter behov øger yderligere levetiden, og det har en positiv effekt på energiforbruget.

 

"Derudover gør teknologien det nu muligt for os at gå ind og dæmpe lyset i stedet for at slukke det som tidligere", forklarer Birger Jensen fra Lollands Forsyning, og uddyber fordelen ved netop lysdæmpningen.

 

"I den tidligere installation blev hver anden lampe slukket om natten, men med den nye teknologi bliver lamperne blot dæmpet i tidsrummet kl. 23-06. Det giver bedre regelmæssig belysning i nattetimerne, og vi henter en stor energibesparelse", siger han.

 

 

Fejrer jubilæum med lysoptimering


I dag er de nye UrbanMoon-armaturer opsat i Nakskovs bymidte, mens der også er nye lamper sat op på havnefronten.  

 

"Med det nye belysningsanlæg har Nakskov fået en både energibesparende og lysoptimerende gadebelysning. Sammen med den trådløse kommunikation med CityTouch-systemet er det nu muligt at kontrollere lyset på en helt ny måde, der både gavner kommunen og indbyggerne. Derudover giver UrbanMoon-armaturerne bedre farvegengivelse og farvetemperatur, og armaturerne har en levetid på op til 25 år", siger Niels Bruun Levi, Key Account Manager hos Philips Lighting.

 

I anledningen af byens 750 års jubilæum i april giver det rigtig god mening, at belysningen hjælper med at få Nakskov til at tage sig ud fra sin bedste side. Håbet er, at den nye gadebelysning vil blive installeret endnu flere steder i byen de kommende år.

philips-lighting

Philips Lighting

Kontaktinformation
Philips Lighting
Frederikskaj 6
2450 Købenavn
Tlf:33293750
Web:
Email: