<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Phillips Intelligent belysning oeger sikkerheden omkring Kulturvaerftet i Helsingoer
Intelligent belysning øger sikkerheden omkring Kulturværftet i Helsingør

Annonce

Intelligent belysning øger sikkerheden omkring Kulturværftet i Helsingør

Besøgende på Kulturværftet og Søfartsmuseet i Helsingør får nu en bedre og mere sikker vej at færdes på. Årsagen er et nyt, intelligent belysningssystem fra Philips, som er nemt at overvåge og styre og desuden sikrer en energibesparelse på mindst 70 %.

 

De intelligente produkter bliver ved med at udvikle sig, og det skaber hele tiden nye muligheder både derhjemme, i erhvervslivet og i det offentlige rum. Det gælder også inden for gadebelysning, hvilket helsingoranerne lige nu kan opleve omkring Kulturværftet, hvor der er opsat 31 nye gadelamper.

 

Læs mere om Belysning

 

Med den nye, intelligente belysning, kan man fra kontrolcentret hos Forsyning Helsingør regulere lysstyrken efter byens behov ved hjælp af lysstyringssystemet, CityTouch, fra Philips.

 

Den nye gadebelysning er både med til at udsmykke den nye havnefront samt øge komfort og sikkerhed, når mange færdes i området – og tilmed bringer det Helsingør helt i front blandt danske byer med opsætningen af intelligent belysning:

 

- Vores idé med projektet var at få mulighed for at ændre lysstyrken i området omkring Kulturværftet. Med de nye lamper og CityTouch-systemet, kan vi nu skrue op og ned for vejbelysningen, når der er arrangementer i byen og derved forbedre sikkerhedsforholdene, siger Rene Holm Nielsen, Teamkoordinator hos Forsyning Helsingør.

 

Læs mere om Byrum

 

 

Lampedesign tænkt ind i bybilledet

Udover de mange fordele ved det nye styresystem, så adskiller selve lampen sig også fra de andre i Helsingørs bybillede.

 

De stilfulde og dansk designede lamper, UrbanMoon, fra Knud Holscher er flotte i dagtimerne, og om aftenen bliver lampens ”skærm” lyst op, så man kan se en lysende trekant, som forenes med området omkring havnefronten:

 

- Det nye system giver mulighed for at kreere sjove og spændende lyssætninger. Derfor kan det godt tænkes, at vi også kobler den indre del af Helsingør på systemet, så vi kan ændre belysningen, hvis der er arrangementer i byen, siger Rene Holm Nielsen.

 

Energibesparende teknologi

De nye LED-gadelamper er en del af den byudvikling, der kaldes SmartCity, hvor byens veje og bygninger de kommende år får mere intelligent udstyr.

 

CityTouch er en del af den udvikling som gør det muligt for Forsyning Helsingør at regulere, kontrollere og overvåge vejbelysningen i hele kommunen fra én computer. Samtidig giver hele systemet en energibesparelse på mindst 70 %:

 

- Førhen kørte Forsyning Helsingør rundt manuelt og tjekkede om alle lamper virkede, men det behøver man ikke mere, så der er besparelser at hente både på energiforbruget og på servicedelen, siger Freddy Degn, Senior Key Account Manager hos Philips Lighting.

philips-lighting

Philips Lighting

Kontaktinformation
Philips Lighting
Frederikskaj 6
2450 Købenavn
Tlf:33293750
Web:
Email: