Nyt ikonisk byggeri i Aarhus – et markant vartegn

AARhus er navnet på et nyt ikonisk byggeri i bydelen Aarhus Ø. Arkitektfirmaet BIG har givet deres bud på, hvordan man får hele Aarhus’ sjæl og dens arkitektoniske kvaliteter indarbejdet i ét projekt.

 

Et byggeri med sjæl og liv


247 lejligheder, 47 badehuse og et beboerhus i det ikoniske boligbyggeri AARhus står nu klar i den attraktive, levende og magiske bydel Aarhus Ø og byggeriet er overdraget til bygherren Kilden & Mortensen.


Byggeriet er tegnet af arkitektfirmaet BIG, og de har givet deres bud på et byggeri, der har fået hele Aarhus’ sjæl og arkitektoniske kvaliteter indarbejdet i ét samlet projekt. Byggeriet er samtidig det første byggeri, der bliver opført ved området Bassin 7 på havnen i Aarhus.


Bygningen udgør to store harmoniske AA’er, som topper i to forskellige højder, hvilket ikke er valgt udelukkende for at skabe en smuk bygning – byggeriets form er nemlig opført således, for at give alle lejligheder en optimal kombination af sol og havudsigt fra de store terrasser og taghaver.


Byggeriet har haft fokus på at skabe liv i og imellem husene, og derfor er de store åbne pladser blevet erstattet af intime gadeforløb med hyggelige mindre byrum og torve, som til sammen skaber et markant pejlemærke i Aarhus.


MT Højgaard har været totalentreprenør på dette markante og omfattende byggeri.

 

RIB ønsker tillykke med AARhus


Vi hos RIB er stolte over at kunne kalde os samarbejdspartner på projektet AARhus, hvor Byggeweb Projekt er blevet anvendt i processen. Byggewebs IKT-værktøjer understøtter processerne i byggeriet, og effektiviserer den digitale byggeproces.

Stort tillykke til alle projektets parter med det flotte resultat.