<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Kungs ngen b redygtigt isoleret
Kungsängen – bæredygtigt isoleret

Annonce

Kungsängen – bæredygtigt isoleret

 

 

Jönköpings kommune havde høje ambitioner, da den nye bydel Kungsängen blev projekteret. Under hele processen har både miljøet og den arkitektoniske udformning været i fokus. Igen valgte GBJ Bygg ROCKWOOL REDAir FLEX til et hus med massiv trækonstruktion.

 

GBJ Bygg står bag de fleste af de første ejerlejligheder på Kungsängen i Jönköping. Her har man ladet sig inspirere af Nyhavn med facader i forskellige kulører. Den hyggelige byfornemmelse danner en skøn kontrast til naturreservat Bondberget lige om hjørnet. En af ejerforeningerne i den nye bydel deler da også navn med naturreservatet, og her blev byggeriet isoleret med REDAir FLEX.

 

- Et hus bygget med bærende trækonstruktion får med den rette isolering en god U-værdi, og jeg tror ikke, der findes nogen anden rigtig god måde at isolere på. Uden den hårde isolering i REDAir FLEX havde vi måttet montere strøer og isolere mellem dem. I stedet er det nok med en lægte efter isoleringen, og på den måde får vi en lavere U-værdi. Systemet er kanongodt, siger Leif Andersson, der er pladsformand hos GBJ Bygg.

 

Læs mere om Isolering

 

God isolering og effektiv ventilation reducerer behovet for opvarmning med op til 90 %

Hele Kungsängen består af ca. 500 lejligheder, og derudover planlægger man lokaler til daginstitution og handel for at skabe et mindre centrum. Temaet for hele området er Mobility Management, et koncept, der skal fremme bæredygtig transport og påvirke beboernes attitude og adfærd. To nøgleord i arbejdet er bæredygtighed og livskraft – konkret mærkes det ved, at der medfølger en el-cykel til hver lejlighed.

 

Læs mere om Facader

 

Men også at flere huse er konstrueret helt eller delvist af træ. Leif Andersson siger, at en trækonstruktion i princippet kræver et system som ROCKWOOL REDAir FLEX, og GBJ Bygg har anvendt systemet i flere tidligere projekter.

 

Derfor kom systemet fra ROCKWOOL ind tidligt i processen. Foruden de gode isoleringsegenskaber fremhæver Leif Andersson fordelene ved den smarte og hurtige montering.

 

- Skulle jeg bygge en villa, er der meget, der taler for, at jeg ville vælge REDAir FLEX. Princippet er det samme for et pudset hus – man skruer isoleringen fast i trækonstruktionen og monterer efterfølgende en pudsbærer yderst, siger han.

 

FAKTA:

Sted: Jönköping, Sverige

Byggeår: 2014-2017

Omfang: Ca. 500 lejligheder, beskyttede boliger, børnehave og erhverv

Kunde: Jönköpings kommune

Øvrigt: Carpools, cykler til beboerne

Entreprenør: GBJ Bygg

Arkitekter: Projektbyggaren i Blekinge AB og BSV Arkitekter och ingenjörer.

 

Den nye bydel Kungsängen omfatter, når den er færdig, ca. 500 lejligheder. Flere af husene er bygget af træ og isoleret med ROCKWOOL REDAir FLEX.

 

”En massiv trækonstruktion kræver i princippet et system som ROCKWOOL REDAir FLEX, og GBJ Bygg har anvendt systemet i flere tidligere projekter.”

Leif Andersson, pladsformand hos GBJ Bygg

rockwool

Rockwool A/S

ROCKWOOL koncernen er verdens førende leverandør af innovative produkter og systemer baseret på stenuld, som forbedrer miljøet og livskvaliteten for millioner af mennesker.

Kontaktinformation
Rockwool A/S
Hovedgaden 501
2640 Hedehusene
Tlf:46 56 16 16
Web:
Email:   info@rockwool.dk