<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Rockwool Klimavenlige boliger til studerende i Trondheim
Klimavenlige boliger til studerende i Trondheim

Annonce

Klimavenlige boliger til studerende i Trondheim

 

 

Moholt 50/50 består af 632 nye, klimavenlige boliger. Projektet er ét af Europas største byggeprojekter i massivt træ og omfatter blandt andet fem nietagershuse i massivt træ, hvor man som facadeisolering anvender ROCKWOOL REDAir FLEX.

  

 

Nøgleordene i hele processen har været at bygge klimavenligt og energieffektivt. SiT (Studentsamskipnaden i Trondheim), der er bygherre, valgte en trækonstruktion.

 

 

Desuden var der andre fordele i form af miljøvenlighed, kvalitet, brandsikkerhed og de samlede udgifter til materiale. Nøglen til at skabe et energieffektivt byggeri bestod i at vælge heldækkende facadeisolering.

 

 

– REDAir FLEX har rigtig gode isoleringsegenskaber og giver samtidig minimal kuldebroer. Desuden behøver vi ikke bruge tid på at montere regler, og det er ikke nødvendigt med ekstra overdækning i byggeperioden, siger Jostein Wilmann fra entreprenøren Veidekke.

 

 

Læs mere om Isolering

 

 

Træhusene i Moholt 50/50 har passivhusstandard med energitilførsel fra jordvarme. Kombinationen medfører dels at energibehovet er lille, dels at den energi, der tilføres, har meget lave klimagasemissioner pr. kWh. Da jordvarmeanlægget også er udstyret med frikøling, skaber det sammen med isoleringen fra ROCKWOOL et behageligt indeklima.

 

 

Moholt 50/50 er Europas største projekt med massive træhuse og spænder over i alt 23.000 m2. De fem nietagershuse udgør et helt nyt kvarter i studiebyen Moholt lige uden for Trondheim. Foruden at ydervæggene er isoleret med REDAir FLEX, er også skillevægge, gulve og lofter isoleret med stenuld fra ROCKWOOL. Det giver både et fremragende indeklima, god lydisolering og optimal brandbeskyttelse.

 

 

Læs mere om Facader

 

 

– Hos Veidekke har vi gode erfaringer med systemet fra andre projekter i andre byer i Norge, hvilket gjorde det naturligt også at anvende REDAir FLEX her. Det har vist sig at være et godt valg, siger Jostein Wilman og fortsætter:

 

 

– Efter en evaluering af både omkostninger og resultater er jeg overbevist om, at REDAir FLEX er den bedste løsning til denne type projekter.

 

 

 

FAKTA

Byggeperiode:

Marts 2015-november 2016

Omfang: Fem højhuse på ni etager (23.000 m²), der rummer 632 studielejligheder, erhvervslokaler, daginstitution med plads til 171 børn, bibliotek, aktivitetscenter m.m. Under jorden er der en parkeringsplads på 1.000 m2². Projektet har 10.000 m² fællesområde.

Projektomkostninger: Ca. 487 mio. NOK

Kunde: SiT (Studentsamskipnaden i Trondheim)

Arkitekt: MDH Arkitekter AS

 

 

rockwool

Rockwool A/S

ROCKWOOL koncernen er verdens førende leverandør af innovative produkter og systemer baseret på stenuld, som forbedrer miljøet og livskvaliteten for millioner af mennesker.

Kontaktinformation
Rockwool A/S
Hovedgaden 501
2640 Hedehusene
Tlf:46 56 16 16
Web:
Email:   info@rockwool.dk