<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Udvidelse af K benhavns Lufthavn bliver med brandsikker tagisolering
Udvidelse af Københavns Lufthavn bliver med brandsikker tagisolering

Annonce

Udvidelse af Københavns Lufthavn bliver med brandsikker tagisolering

Lufthavnen i Kastrup er i gang med at skabe mere plads og bedre forhold i den travle Terminal 3. I udbygningen af terminalen har man valgt tagisolering fra ROCKWOOL, som betyder brandsikkerhed for de mange millioner rejsende.  


Københavns Lufthavn er én af Europas hurtigst voksende lufthavne, og det store område i Kastrup er i gang med endnu en udvidelse. Terminal 3, hvor mere end 20 millioner mennesker hvert år kommer igennem, skal udvides for en kvart milliard. Og her spiller brandsikkerheden en afgørende rolle, mener overingeniør hos SikkerhedsBranchen og tidligere vicebrandinspektør i Tårnby Kommune, Peter Hofman-Bang.
 

Brandsikkerhed er alfa og omega

Inden for de seneste fem år har der blandt andet været brand i lufthavne i Rom, Hong Kong, Singapore og Tanzania. Og derfor er det vigtigt, at der er valgt brandsikker isolering i udbygningen af Københavns Lufthavn, mener Peter Hofman-Bang:
 
”Et stort bygningskompleks som en lufthavn er en dynamisk størrelse, som løbende ombygges imens driften opretholdes. Under byggearbejder er brandrisikoen forhøjet samtidigt med, at bygningens brandsikkerhed kan være reduceret. Derfor er det vigtigt at planlægge byggeprocessen og materialevalget ud fra brandsikkerhedsvinklen,” fortæller Peter Hofman-Bang og fortsætter:
 
”Et skrækeksempel er branden i lufthavnen i Düsseldorf i 1996, hvor 17 mennesker omkom. Branden opstod ved et uheld, da svejsearbejde antændte polystyren-isolering i bygningen. Dette eksempel viser, hvordan der er en afgørende forskel på isoleringsmaterialer, når det kommer til brandsikkerhed”.
  

Sådan øger ROCKWOOL isolering brandsikkerheden i Terminal 3

I Terminal 3 i Københavns Lufthavn er der blevet brugt tagisolering fra ROCKWOOL lavet af stenuld, der kan modstå temperaturer over 1000 grader. Og der er flere funktioner i netop denne form for isolering, der højner brandsikkerheden i den travle terminal:
 
”Hvis det meget ulykkelige skulle ske, og der opstår en brand i Københavns Lufthavn, forsinker ROCKWOOL isoleringen spredning af branden, og udvikler kun i yderst begrænset omfang røg. Derudover beskytter isoleringen den bærende konstruktion i bygningen”, fortæller Marina Mazin, civilingeniør og ansvarlig for byggeteknisk afdeling i ROCKWOOL A/S, og uddyber:
 
”Ved at ROCKWOOL isolering er med til at forhindre, at branden spreder sig, og ved at isoleringen beskytter konstruktionen mod ødelæggelser ved brand, får folk i bygningen længere tid til at komme ud i sikkerhed. Det kan i sidste ende være med til at redde menneskeliv. Desuden begrænses materielle skader på bygningen, hvilket betyder, at bygningen hurtigere kan komme tilbage i drift. ”
 

Om projektet:

·         Udbygningen af Terminal 3 i Københavns Lufthavn er den del af en samlet udbygningsplan ”Expanding CPH” for, hvordan lufthavnen kan vokse til 40 millioner passagerer.
·         Udbygningen af Terminal 3 er planlagt til at skulle opføres fra efteråret 2017, og skal være klar i sommeren 2018. Læs mere om projektet her.
·         Den samlede udbygningsplan af Københavns Lufthavn bliver med en samlet investering på omkring 20 milliarder kroner, og er dermed en af de største privatfinansierede anlægsinvesteringer i Danmarkshistorien. Læs mere om den historiske udvidelse her.
·         Udvidelsen betyder, at lufthavnen blandt andet får plads til 17 nye langdistanceruter til hele verden ud over de 36 nuværende ruter.
·         ROCKWOOL A/S har leveret i omegnen af 3.000 kvadratmeter HARDROCK Energy Systemtag i 300 mm. til udvidelsen af Terminal 3 i Københavns Lufthavn. Læs mere om isoleringsproduktet her.
 

Om ROCKWOOL koncernen

ROCKWOOL Nordics er en del af ROCKWOOL koncernen. Med omkring 10.500 engagerede kolleger i 38 lande er vi verdens førende leverandør af stenuldsløsninger, herunder bygningsisolering, akustiske lofter, udvendige beklædningssystemer, løsninger til plantedyrkning, tekniske fibre til industriel brug samt isolering til procesindustri, marine og offshore. Med vores produkter er vi med til at løse udfordringer inden for energiforbrug, støjforurening, brandsikkerhed, vandmangel og oversvømmelser.
rockwool

Rockwool A/S

ROCKWOOL koncernen er verdens førende leverandør af innovative produkter og systemer baseret på stenuld, som forbedrer miljøet og livskvaliteten for millioner af mennesker.

Kontaktinformation
Rockwool A/S
Hovedgaden 501
2640 Hedehusene
Tlf:46 56 16 16
Web:
Email:   info@rockwool.dk