Axel Towers kan få super avanceret adgangssystem

Annonce

Axel Towers kan få super avanceret adgangssystem

Moderne og velfungerende elevatorer er måske ikke nok for totalentreprenøren Züblin, der i øjeblikket overvejer Schindlers mobilbårne adgangs- og kontrolsystem, myPort.

 

Hos Schindler, der siden 1874 har leveret elevatorer til hele verden har man beregnet, at elevatorer og rulletrapper hver dag transporterer ikke færre end én milliard mennesker. Der er dermed tale om et af verdens allerstørste transportsystemer. Og transportsystemer af den kaliber skal naturligvis være hurtige, pålidelige og sikre. Det mener man i hvert fald hos virksomheden Züblin, der i øjeblikket er totalentreprenør på byggeriet af Axel Towers i hjertet af København. Af samme grund har man bedt Schindler Elevatorer A/S installere 14 elevatorer, primært af typen S 5500 og enkelte S 3300 – elevatorer, der på smidig vis skal transportere Gorrissen Federspiels advokater, diverse restaurantgæster og mange andre op og ned i de fem kobberbeklædte tårne.

Læs mere om Elevatorer

Overvejer myPort

Men den eksklusive elevatorindretning med LEDbelyst og messingbeklædt stjernehimmel, træsorten Oregon Pine på væggene og håndlister beviklet med læder, er faktisk ikke det mest interessante, siger salgschef i Schindler Carsten Stern Hansen, og løfter lidt af sløret for hvad der måske kommer til at ske.

– Bygherre overvejer i øjeblikket, om de vil tage skridtet fuldt ud, og installere myPort – vores nyeste adgangs og kontrolsystem, som er udviklet i samarbejde med Apple. Siger de ja, får de den nyeste cutting edge teknologi, som ikke bare er optimeret til det yderste, hvad angår logistik og flow, men også leverer markedets højeste grad af sikkerhed uden at gå på kompromis med effektiviteten. Og når Carsten Stern Hansen taler om sikkerhed, mener han ikke kun i forhold til brand, ulykker og den slags – det er der naturligvis styr på. Han taler om adgangs- og kontrolforhold.

MyPort-systemet er baseret på det faktum, at stort set alle går rundt med en smartphone i lommen, så hvorfor ikke benytte den til at identificere sig og booke elevatorer, så man slipper for at stå og vente? Og systemet kan faktisk en hel del mere end det, supplerer projektleder Klaus Olsen.

– Man taler meget om Internet Of Things, og i og med, at elevatoren i et myPort system selv ved, hvor du skal hen, er der efter vores begreber tale om en teknologi, der ligger indenfor den ramme.Sikkerhed som var det netbank 

Afhængigt af om man har sin daglige gang i bygningen, eller bare er på visit, fungerer systemet på forskellige måder.

Som udgangspunkt vil de daglige bruger have myPort appen installeret på deres mobiltelefoner, hvilket vil identificere dem, og med det samme gøre en elevator tilgængelig. På samme måde vil systemet, når personen nærmer sig en dør, låse den op, hvis vedkommende ellers har retmæssig adgang. For gæsten, der f.eks. skal deltage i et møde, fungerer teknikken på en lidt anden måde. Her vil vedkommende, når han går ind i bygningen, modtage en sms med et identifikations ID i form af en unik og kopisikker kode, som herefter giver adgang og allokerer de rette elevatorer.

– Systemets forskellige features er ret komplekse og lidt svære at forklare, men den grundlæggende pointer er, at det leverer så mange lag af sikkerhed, at det på mange måder kan sammenlignes med den sikkerhed, man oplever, når man f.eks. benytter sin netbank. Og dertil kommer så selvfølgelig at transporttider med videre er fuldt ud optimeret, da systemets forskellige enheder konstant kommunikerer med hinanden, siger Klaus Olsen.

Den perfekte løsning

Hos Schindler håber man selvfølgelig på, at Gorrissen Federspiel vælger at sige ja tak til myPort. Det vil passe rigtig godt ind i resten af byggeriet, hvor der ikke er gået på kompromis med noget som helst, siger salgschef, Carsten Stern Hansen.

– Vi leverer elevatorsystemer til rigtig mange forskellige byggerier verden over, men lige præcis i forhold til et prestige byggeri som Axel Towers, der indeholder erhverv, men som også er åben for offentligheden, vil det være den helt perfekte løsning. I 2017 præsenterer Schindler PORT og myPORT på MIPIMmessen i Cannes i Frankrig.

Læs mere

schindler-elevatorer

Schindler Elevatorer A/S

Kontaktinformation
Schindler Elevatorer A/S
Industriparken 16-18
2750 Ballerup
Tlf:70131060
Email:   ndler