Støj på arbejdspladsen er et alvorligt problem

Annonce

Støj på arbejdspladsen er et alvorligt problem

Alt for mange bliver forstyrret af støj på arbejdspladsen. Det er ikke kun skidt for produktiviteten, men udgør også et alvorligt helbredsmæssigt problem for de ansatte. På mange arbejdspladser kan problemerne løses ved at designe rummene bedre. 


Problemer med indeklimaet koster samfundet milliarder af kroner hvert år og har store konsekvenser for vores helbred. Bare i Danmark estimerer Center for Indeklima og Sundhed i Boliger, at der årligt tabes 22.000 sunde leveår på grund af dårligt indeklima. Især støj er et stort problem. Ifølge Arbejdsskadestyrelsens årsstatistik anmeldes der hvert år over 2.500 arbejdsbetingede høresygdomme, og er man først ramt af en høreskade, kan det ikke genoprettes.

Støj har mange årsager. Kilder kan være kontormaskiner, ventilationssystemer, aktivitet fra kolleger og naboer, trafikstøj og dårlig akustik. Når akustikken er dårlig, betyder det, at det generelle støjniveau stiger.


- Et godt arbejdsmiljø begynder med at skabe gode fysiske rammer. Vi ved, at et dårligt indeklima har en meget negativ påvirkning på produktiviteten, arbejdsmiljøet og de ansattes velbefindende. Derfor bør brugernes trivsel være det vigtigste parameter, når man designer rum, der skal fungere som arbejdspladser, siger Torben Sloth, regionschef hos Temporent Danmark, der blandt andet fremstiller kontormoduler til flere internationale virksomheder i hele Norden. 

Læs mere om IndeklimaArbejdsmiljø i modulform

Hos Temporent Danmark er de meget opmærksomme på arbejdsmiljø, lys og akustik. Deres moduler skal kunne fungere som midlertidig arbejdsplads for blandt andre lærere, pædagoger, håndværkere og kontoransatte. Derfor er det vigtigt, at de lever op til alle krav, der bidrager til at skabe et godt arbejdsmiljø og et sundt indeklima.  

- Mange tror, at de skal gå ned i standard, når de flytter ind i vores moduler. Men i de fleste tilfælde viser det sig faktisk at være stik modsat. Vi har sat enormt høje standarter for indeklimaet i vores moduler. Modulerne er blandt andet udstyret med støddæmpende linoleumsgulve, der hæmmer trinstøj og akustiklofter, der giver en lyddæmpning på 40 decibel og en efterklangstid på et halvt sekund, siger Torben Sloth.

Dyttende biler skader helbredet

Én af de store udfordringer for indeklimaet på danske arbejdspladser er trafikstøj. Mange må vælge mellem frisk luft og brummende motorer, når de sidder på et indelukket kontor en varm sommerdag. Og det er meget veldokumenteret at trafikstøj påvirker vores helbred negativt.

- Vil man mindske støj fra trafikken, må man sørge for at bygningen er ventileret og varmereguleret, så den er behagelig at opholde sig i både om sommeren og om vinteren. Alle vores moduler er forsynet med en solid klimaskal og tidsstyrede ventilationsanlæg med indbygget køling og varmegenvinding, så der sikres et behageligt indeklima i bygningen – selv på varme sommerdage, slutter Torben Sloth.
Kontaktinformation
Temporent
Høffdingsvej 34
2500 Valby
Tlf:70 12 44 44
Email:  
St-j-p-arbejdspladsen-er-et-alvorligt-problem