En løsning til nye og gamle udfordringer

Det er ikke altid ukompliceret at installere et vådrum i ældre bygninger, men den tyske producent og rådgiver indenfor vådrumssystemer, wedi GmbH, har udviklet en række løsninger, der er sat i verden for at lette installationen af sådanne vådrum fra start til slut.

 

Tekst af Alexander Tengbjerg

 

De fleste har, med rette, en romantisk forestilling om de gamle bindingsværks- og teglstenshuse. Men fordi man drages af det gamle ydre, er det ikke ensbetydende med, at det gamle indre er tiltrækkende, da det ofte ikke stemmer overens med nutidens boligønsker.

 

Men at renovere det indre er ikke altid lige let. Særligt installationen af vådrummet en stor udfordring. Først of fremmest er det aldrig let at udføre reparationer i de gamle, oftest klemte danske byhuse. Den bærende konstruktion kan hertil klare væsentligt mindre vægt sammenlignet med nyere stål og betonkonstruktioner, og sidst men ikke mindst er deres træskelet overfølsomt overfor fugt.

 

Netop disse udfordringer har vådrumssystem-leverandøren wedi GmbH valgt at tage kampen op med. Det har resulteret i, at wedi i dag kan rådgive og vejlede arkitekter, entreprenører og bygherrer om vådrumsløsninger til renoveringsopgaver, der skaber et hurtigt, sikkert og flot slutresultat.


Når man arbejder med træ, skal det også behandles nænsomt. Det er et organisk materiale, og man skal for alt i verden sørge for at der ikke kommer fugt ind i konstruktionen. Netop denne vigtige pointe er grunden til, at jeg startede samarbejdet med wedi GmbH da jeg vidste at deres vådrumssystemer giver en sikkerhed for at der ikke kommer nogen fugt i konstruktionerne, forklarer Søren Dandanell Parrot, der er indehaver af CUBUS.nu og en ekspert i præfabrikerede trækonstruktioner og CLT-byggeri.

 

Læs også interview med Søren Dandanell Parrot, indehaver af CUBUS.nu og Daniel Meiners fra wedi om vådrum og trækonstruktioner: Det rigtige valg af vådrum til CLT-byggeriet

 

Let monterbare letvægtsløsninger

- Som et grundprincip vejer vores præfabrikerede systemer meget lidt og er derfor lette for håndværkerne at håndtere. Skal man op og ned ad snævre københavnske trappeopgange, eller arbejde på små sammenklemte badeværelser, så er det her noget der letter installationen af et vådrum betragteligt. En certificeret wedi-installatør vil kunne klare en opsætning af et vådrum på ca. 6 m2 i et klargjort rum på blot fire timer. Vi bestræber os altid på at skabe løsninger, der giver værdi for alle led i byggeriet, forklarer Daniel Meiners,  wedis områdechef for de nordiske lande, og fortsætter:


 

- Men elementernes lave vægt har en anden vigtig fordel, når vi ser på ældre bygninger. Det er her meget vigtigt at den samlede vægt holdes på et minimum, og her kommer vores elementer ind i billedet. Da man undgår støbninger med beton eller andet, vil et vådrum kunne installeres i selv de ældste og mest skrøbelige huse. Faktisk vil man kunne spare helt op til 500 kg, hvis man benytter wedis systemer til badeværelset. Samtidigt har man stadig en stor designfrihed, når det kommer til udformningen af vådrummet, så der er intet behov for at gå på kompromis med det visuelle udtryk.

 


100 % vandtæt                                                     

Et vådrums vigtigste egenskab er naturligvis at det er 100 % vandtæt. Det er især vigtigt, hvis man er ved at installere et nyt vådrum i et gammelt bindingsværkshus. Dette har altid været wedis varemærke. En komplet vådrumsløsning fra wedi, vil resultere i en 10 års kvalitetsgaranti, der blot øges, hvis alt monteres af en autoriseret wedi installatør.

Kontaktinformation