<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Byens lys kan blive meget vildere
.-.
Byens lys kan blive meget vildere

Annonce

Byens lys kan blive meget vildere

WICONA er på vej med nye aluminiumsprofiler – og sætter nye rammer for effekten af lysvirkninger og vinduesglas.


Tekst af Tim Panduro

 

Når man kigger ud over storbyen, kan man sagtens blive imponeret. Høje huse, lys og liv, så langt øjet rækker. Men allerede næste gang øjnene glider mod vinduet, sniger monotonien sig ind. Firkantede klodser med ensfarvet lys fra firkantede vinduer. Man taler om byjunglen – men det er ikke just vildskaben, der præger den måde, vi tænker bygninger på.

 

I hvert fald ikke endnu. Men det kan ændre sig fra sommeren 2017, når aluminiumsleverandøren WICONA lancerer nyt i sit WICTEC 50 facadedesign. På den netop overståede byggemesse BAU i München præsenterede WICONA nemlig et nyt og iøjnefaldende udtryk.

- Profilerne kan designes i forskellige former, så man kan lege med facadens udtryk og komme uden om de begrænsninger, der ligger i almindelige boksprofiler. Samtidig kan der integreres lys i forskellige farver i profilerne, så de kan give et meget anderledes udtryk til en bygning, siger salgschef i WICONA Danmark Henrik Sørensen.

Læs mere om Vinduer

Han vurderer, at produktet især vil tiltale bygherrer, der ønsker et helt særligt visuelt udtryk. For eksempel bilforhandlere, museer og gallerier. De nye elementer falder godt i tråd med WICONAs strategi om at skabe fremtidens byer.

- Med WICTEC 50 siger vi, at facader ikke behøver at være kedelige. En af de ting, der netop kommer til at kendetegne fremtidens byer, er en mere spændende og mangeartet tilgang til arkitekturen, siger Henrik Sørensen.

Spinkle rammer
WICONA har også en løsning til bygherrer, der ønsker en klassisk facade med et lidt lettere look. Nemlig WICTEC 50 - Skjult ramme. Det er en meget spinkel, men fuldt holdbar og stabil vinduesprofil. Profilen er stort set usynlig udefra, men giver stor funktionalitet, da vinduet typisk vil kunne åbnes som sidehængt eller med drejekip.
- Udefra vil vinduet ligne et meget stort vinduesparti. Bygningen får derved et åbent og let udtryk med de store glasfelter, samtidig med at man får alle de funktioner, der ligger i traditionelle vinduer, siger Henrik Sørensen.

Den større sigtbarhed finder man også i en tredje nyhed – WICONA Maximal. Her er profilen gjort så spinkel, at man opnår en sigtlinie på vinduet på 74mm.

 

- Det betyder, at der kommer den maksimale mængde sollys ind. Det er en fordel i bygninger, der ligger i skygge af andre bygninger eller med vinduer, der vender bort fra solen, siger Henrik Sørensen.


Kontaktinformation
WICONA
Julsøvej 1
8240 Risskov
Tlf:+45 70 20 20 48
Email:   wicona@wicona.dk
Byens-lys-kan-blive-meget-vildere