<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> En facadel sning skabt til storbyens behov
.-.
En facadeløsning skabt til storbyens behov

Annonce

En facadeløsning skabt til storbyens behov

Wicona har netop introduceret et næsten vedligeholdelsesfrit facadesystem i Danmark. Som de eneste i landet tilbyder profil-giganten nu CCF-løsninger som systemleverance

 

Tekst af Tim Panduro

Urbanisering er en global megatrend, og fortætningen når også nye højder i de store danske byer i disse år.  Befolkningstilvæksten kan mærkes i både landets hovedstad og i provinshovedstæderne. Der bygges på stort set alle ledige centrale grunde – og med flere mennesker følger mere støj.

 

Sammen med øgede krav til bygningers isoleringsevne og indeklima kommer et stigende behov for dynamiske facader, der er flerfunktionelle i forhold til det omkringliggende miljø og vejrlig. Det betyder, at arkitekter og bygherrer i endnu højere grad end tidligere skal have fokus på innovative facadeløsninger i byggerier. 

Den internationale profil-gigant Wicona har udviklet facadesystemet Wictec Module Air, som man har store forhåbninger til i fremtidens miljørigtige byggerier i byerne.

 

- Det er et closed cavity facadesystem, og vi har allerede set de første spændende referencebyggerier i udlandet med den nye innovative løsning, siger landechef i Danmark Christian Jakobsen.

Wictec Module Air består af to lag glas – typisk en tredobbelt termorude og et enkeltlagsglas med luft imellem. I hulrummet mellem glasset er der integreret en solafskærmning, og systemet baserer sig på overtryk, så der ikke samler sig snavs og skidt i hulrummet. Solafskærmningen er derved lukket inde og styres via censorer eller individuelt fra hvert lokale. 

- Med Wictec Module Air kan man opnå ekstremt store glasfelter – med øget transparens og lysindfald – sammen med et kontrolleret indeklima. Systemet er tilmed meget støjisolerende og har meget høj isoleringsevne, og derudover vil bygherre minimerer de ressourcer, der skal bruges på almindelig renholdelse af glasfelterne. Alle disse samlede fordele får man ikke fra andre facadeløsninger, siger salgschef Henrik Sørensen.

 

Læs mere om Facader


De eneste i Danmark

Wicona  er ifølge Henrik Sørensen den eneste systemleverandør i Danmark, der kan levere et samlet CCF-system med både facadeprofiler, solafskærmning og apparatur til dannelse af overtrykket. Desuden tilbyder virksomheden serviceabonnement på systemet, og hvis man vælger den løsning, vil der være mulighed for 10 års garanti. 

Systemet kræver automatik til både overtryk og afskærmning, men alle ledninger og motorsystemer bliver skjult i profiler og rørføringer og dermed usynlige for daglige brugere. Samtidig er Wictec Module Air yderst fleksibelt. Elementerne kan leveres i størrelser på op til 600X320 centimeter – og til både renoveringsopgaver og nybyggerier. Systemet er allerede hinsides kravene i BR 2020, når vi taler isoleringsevne. 

Henrik Sørensen er glad for den nye unikke tilføjelse til  Wicona s sortimentet. 

- Det er altid dejligt at være de første med noget nyt, og vi mærker allerede interessen omkring Wictec Module Air fra flere fremtrædende arkitekter og facaderådgivere. 
Kontaktinformation
WICONA
Julsøvej 1
8240 Risskov
Tlf:+45 70 20 20 48
Email:   wicona@wicona.dk
En-facadel-sning-skabt-til-storbyens-behov