<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Ikonisk byggeri f r nyudviklet vinduessystem
.-.
Ikonisk byggeri får nyudviklet vinduessystem

Annonce

Ikonisk byggeri får nyudviklet vinduessystem

Når Uptown Nørrebro står færdigt på Ydre Nørrebro i 2019, vil beboerne kunne nyde udsigten gennem et nyudviklet og top-optimeret vinduessystem fra WICONA.


Tekst af Tim Panduro

 

Byggekraner og håndværkere er i fuld gang med at skabe det, der i fremtiden vil blive et af hovedstadens mest ikoniske byggerier; Uptown Nørrebro. Når bygningerne i 2019 står færdige, vil den højeste hæve sig godt 100 meter over det gamle godsterræn foran Nørrebro Station i københavnerbydelens alleryderste kant.


Beboerne i de mange studielejligheder i tårnet vil få en enestående udsigt – og den vil de kunne nyde gennem vinduer med en helt særlig profil. Tårnet bliver nemlig udstyret med vinduessystemet WICLINE 75 TOP.

 

WICONA er systemleverandør af facade-, dør- og vinduesprodukter i aluminium, og det stærke brand tager del i mange anerkendte bygningsværker verden over. Virksomheden har også udviklet det innovative vindue, som der nu skal monteres 600 af i Uptown Nørrebro, der er tegnet af arkitektfirmaet Arkitema.


- Det er interessant at være en del af så ikonisk et projekt. Uptown Nørrebro vil jo være med til at løfte både kvarteret og København som sådan, og det vil være med til at hæve hovedstaden til det, den virkelig er, nemlig en storby, siger salgschef Henrik Sørensen fra WICONA.

Læs mere om Glas & Facader


Trækker på erfaringer
Profilen i WICLINE 75 TOP er blot 75 milimeter.
Det er ikke meget for et vindue, der praler af at være både termisk højisolerende og på passivhus-niveau. Men WICONA har musklerne og erfaringerne til at skabe innovative produkter og dermed gøre store projekter til virkelighed, forklarer landechef for WICONA Christian Jakobsen:

- Vi har udviklet vores systemprodukter ud fra et ensartet princip, som vi kalder Unisys. Det er en enorm styrke, fordi vi så kan kombinere elementer fra et vinduessystem til et andet, og derved på effektiv vis opnå nye kvaliteter i slutproduktet. I dette tilfælde har vi taget elementer fra vores serier WICLINE 95 og WICLINE 75 og skabt WICLINE 75 TOP.

Der kommer højere og højere krav til energioptimering, og når WICONAs systemprodukter er skabt ud fra samme base, så opnår man store fordele både i udviklingstiden og i produktionsomkostningen. Eksempelvis ligger prisen på WICLINE 75 TOP kun omkring 10 procent over prisen på WICONAs standardvinduer, og selvfølgelig kan produkterne altid integreres fuldt ud med facade- og dørsystemer.

- Den ekstraudgift er hurtigt tjent hjem, fordi vinduessystemet er energioptimeret, så U-værdien kan komme helt ned på 0,8, siger Henrik Sørensen, der understreger, at man ikke har givet køb på det æstetiske, blot fordi man har energioptimeret.

- Vi har naturligvis kombineret form og funktion, så vi fortsat kan tilbyde et slankt og minimalistisk design, og vi mærker en stor interesse fra arkitekterne omkring vores vinduessystem, da det på elegant vis bidrager til at løse høje energikrav, siger salgschefen.

 

Visualisering af Uptown Nørrebro

Arkitekt: Arkitema Architects

Facadeproducent: HS Hansen A/S

Vinduessystem: WICONA

Kontaktinformation
WICONA
Julsøvej 1
8240 Risskov
Tlf:+45 70 20 20 48
Email:   wicona@wicona.dk
Ikonisk-byggeri-f-r-nyudviklet-vinduessystem