<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Mere b redygtighed i aluminiumssystemer
Mere bæredygtighed i aluminiumssystemer

Annonce

Mere bæredygtighed i aluminiumssystemer

Wicona er cradle to cradle-certificeret på en lang række produkter og satser stort på genanvendelighed og miljøhensyn.


Tekst af Tim Panduro


Både i Danmark og internationalt kommer miljøhensyn stadig mere i fokus, når der projekteres på nybyggeri og renovering. Bygherrer og arkitekter sætter øgede krav, som udførende skal efterleve sammen med deres underleverandører.

Hos Wicona, der er en af de absolut store spillere på markedet inden for aluminiumssystemer, har man også stærkt fokus på bæredygtighed – fordi hensynet til miljøet og sund forretningsudvikling godt kan danne parløb, siger Wiconas landechef, Christian Jakobsen.

Klimatankegangen er ikke fremmed i virksomheden, der gennem mange år har fokuseret på at levere produkter med den bedste isoleringsevne.

- Men hvor rådgivere traditionelt har talt mest om produkternes isoleringsevne, så oplever vi i stadigt højere grad et fokus på Cradle to Cradle-tankegangen og det samlede fodspor, som vores produkter afsætter på miljøet, fortæller Christian Jakobsen.

Læs mere om Bæredygtighed
Aluminium er et meget holdbart byggemateriale, og Wiconas innovationer indbefatter i høj grad et øget brug af genbrugsmaterialer i virksomhedens nye produkter.

- Vi vægter genanvendelighed højt. Vi var den første systemleverandør med isolatorer i 100 % genanvendt polyamid i vores dør- og vinduesprofiler. Det gør vores isolatorer 84 procent mere CO2-venlige end standarden på markedet, siger Christian Jakobsen, der dernæst fremhæver deres seneste serie af vinduesprofiler, som består af hele 75 procent genanvendt aluminium – hvilket er helt unikt.

Læs mere om Wiconas brug af bæredygtige isolatorer
Cradle to Cradle-certificering

Wicona er blandt de første profilleverandører i verden, som har opnået cradle to cradle-certificering, og Christian Jakobsen fortæller videre, at man i virksomheden ser denne certificering som et naturligt næste skridt i arbejdet med at integrere bæredygtighed som et grundlæggende princip for varemærket Wicona.

- Alle vores dør-, vindues-, og facadesystemer har cradle to cradle-certificering, og det er derved blevet nemt for beslutningstagere og interessenter at håndtere. Hvis Wicona er foreskrevet i et byggeprojekt, så vil alle produkter automatisk opfylde alle cradle to cradle-krav til produktkvaliteten, siger han.


- Indtil videre er der opnået bronzecertifikater og et enkelt certifikat i sølv. Men vores klare mål er at ramme guld, siger landechefen, der afslutningsvist tilføjer, at Wicona har miljøvaredeklarationer - Environmental Product Declaration - på sine produkter, som kan supportere arkitekter og producenter i projekteringen af mere bæredygtige byggeprojekter.

Kontaktinformation
WICONA
Julsøvej 1
8240 Risskov
Tlf:+45 70 20 20 48
Email:   wicona@wicona.dk