<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Ny innovativ skyded r til britiske prestigebyggerier
.-.
Ny innovativ skydedør til britiske prestigebyggerier

Annonce

Ny innovativ skydedør til britiske prestigebyggerier

Wicona kom på en speciel opgave, da Londons skyline blev udvidet med en flok skyskrabere på Canary Wharf. Løsningerne fra de eksklusive boligbyggerier skal nu tilbydes til lignende byggeprojekter i andre storbyer


Tekst af Tim Panduro

Det spektakulære boligbyggeri Newfoundland Tower i Canary Wharf i London blev det første hjemsted for Wiconas nye innovative skydedør. Nu er det nærliggende eksklusive byggeri Wardian også godt i g ang. Selv i en storby som London skiller Wardian sig ud. De to skyskrabere skal rage henholdsvis 170 og 183 meter i vejret, og de markerer sig allerede som nogle af storbyens højeste bygninger, selv om de 792 lejligheder først er klar til at tage imod beboere i 2019.

De kommende ejere af nye boliger vil kunne glæde sig over en storslået udsigt over byen – og den kan de nyde fra de terrasser, der hører til hver eneste bolig.

At de overhovedet kan komme ud på altanerne – og tilmed kan nyde udsigten indefra gennem store glasfelter uden gener fra vind og vejr – kan de takke Wicona for. Den førende europæiske producent af aluminiumsløsninger har nemlig stået for udviklingen af en ny type skydedør til de mange altaner.

- De primære krav fra arkitekten var, at det skulle være en dør, der var let at åbne, det skulle være smalle profiler og naturligvis skulle den kunne overholde alle energi- og sikkerhedskrav, siger marketing manager hos Wicona, Ulf Alfredsson.

Læs mere om Boligbyggeri


Nye løsninger

Wicona er vant til at tilpasse produkter til de enkelte projekter, og virksomheden udvikler også gerne nye løsninger. Det var nødvendigt til disse luksuslejligheder, fordi vinduer og døre skal kunne modstå ekstra store belastninger fra vejret, når der bygges så højt opad.

- Der skulle være et stort åbningsparti, og døren skulle holde tæt ved belastninger op til 1500 Pa, hvor det normale er 900 Pa. Så det var høje krav, og en dør med den isoleringsværdi ville normalt blive vældig tung. Men ønsket var en dør, der havde lav tærskel, let frigang og som samtidigt levede op til de store æstetiske krav, der var til byggeriet. Den opgave lagde vi naturligvis alle kræfter i at løse, siger Ulf Alfredsson.Klar til fremtiden

Løsningen blev en pull-and-slide-dør, der glider på et særligt udviklet ophæng. Også profilerne er nydesignede, ligesom låsesystemet er tilpasset, så det kan klare den ekstra belastning, der ligger fra vejrpåvirkninger i højden.

- Det har været et større udviklingsarbejde, og vi har skabt en hel del løsninger, der nu kan indgå i vores standardsortiment, fordi vi ser en klar tendens mod flere højhuse i byerne. Også i Danmark projekteres der flere høje bygninger med eksklusive lejligheder, og Wicona/s nye skydedør er skabt til den type byggeri, afslutter marketing manager Ulf Alfredsson.

Kontaktinformation
WICONA
Julsøvej 1
8240 Risskov
Tlf:+45 70 20 20 48
Email:   wicona@wicona.dk
Ny-innovativ-skyded-r-til-britiske-prestigebyggerier