<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Ny vinduesserie med unik genbrugsprofil
.-.
Ny vinduesserie med unik genbrugsprofil

Annonce

Ny vinduesserie med unik genbrugsprofil

Wicona lancerer ved årsskiftet et nyt vinduessystem med 75 % genanvendt aluminium – og et exceptionelt lavt CO2-aftryk.

Tekst af Tim Panduro

Aluminium har mange fordele i byggeriet. Det er stort set vedligeholdelsesfrit, let at håndtere og giver mulighed for vindues- dør- og facadesystemer, der er præget af lethed og stor individuel tilpasning. Samtidig kan aluminium genanvendes på effektiv vis, så materialet indgår i produktionsprocesser igen og igen. Det er positivt for miljøet, især hvis det bliver grebet rigtigt an.

Inden for bæredygtighed har
Wicona lagt sig solidt i spidsen med udviklingen af nye byggesystemer, der har et bemærkelsesværdigt lavt miljøaftryk for de færdige produkter. Den internationale systemudvikler af facader, vinduer og døre i aluminium har altid haft stærkt fokus på at begrænse miljøaftrykket så meget som muligt. Ved årsskiftet tager virksomheden et tigerspring på det danske marked med introduktionen af WICLINE 75 MAX – en ny vinduesserie, som Wiconas landechef i Danmark Christian Jakobsen ikke tøver med at kalde unik.

Læs også om Wiconas rolle på Nordbro på ydre Nørrebro: Ikonisk byggeri får nyudviklet vinduessystem


- WICLINE 75 MAX er lavet af 75 % genbrugsaluminium fra gamle og udtjente produkter. I modsætning til andre producenter, der kalkulerer med overskudsaluminium fra produktionen, så bruger vi aluminium fra end-of-life produkter, eksempelvis gamle vinduer der er forbi deres første levetid, siger Christian Jakobsen.

- Det betyder, at vores nye serie har et CO2-aftryk på kun to kg pr. kg produceret aluminium. Det er vi meget stolte af at kunne præsentere på markedet. Til sammenligning er gennemsnittet for produceret aluminium i Europa på ca. 9 kg CO2. I Fjernøsten er det meget højere til stor belastning for vores miljø.

Læs også interview med Christian Jakobsen om lancering af isolatorer af 100 % genanvendt polamid


Cradle to Cradle
WICLINE 75 MAX er Cradle-to-Cradle-certificeret og kan derfor indgå i den samlede beregning af en bygnings miljøaftryk.

- Når man samarbejder med os, så får man hjælp til at dokumentere den samlede miljøbelastning for byggeprojektet, siger Christian Jakobsen, der fortæller, at den bæredygtige aluminiumstype også kan tilbydes i andre dele af virksomhedens vindues- og facadesystemer. Det ligger nemlig helt i tråd med
Wiconas overordnede strategi.

- Vi vil skabe optimale rammer for livet i fremtidens byer. Der sker en stigende urbanisering på verdensplan, og i byerne forbruges størstedelen af energien i bygningerne. Vi tager derfor et ansvar for at skabe behagelige arbejds- og levesteder med et bæredygtigt afsæt, og vi er glade for at hjælpe bygherrer, arkitekter og investorer med at skabe miljømæssigt gode byggerier indenfor en rentabel økonomisk ramme, siger han og påpeger, at bæredygtigheden ikke er en hindring for godt design.

- WICLINE 75 MAX er et prisvindende design. Nyudviklede profiler giver smalle og ensartede sigtlinjer, hvor man udefra ikke kan se forskel på oplukkelige vinduer og faste glasfelter. Det giver et meget harmonisk og stilrent udtryk.

Kontaktinformation
WICONA
Julsøvej 1
8240 Risskov
Tlf:+45 70 20 20 48
Email:   wicona@wicona.dk
Ny-vinduesserie-med-unik-genbrugsprofil