<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> WICONA vaekker international opsigt med CIRCAL
WICONA

Annonce

WICONA vækker international opsigt med CIRCAL

Aluminiumsfacader fra WICONA genanvender grundmaterialet i hidtil uhørt grad. Produktet har gået sin sejrsgang i flere europæiske lande – og det første danske projekt er også undervejs.

 

Når Københavns Lufthavn  i midten af 2021 tager sin ny Bagagefabrik vest for Terminal 2 i brug, har lufthavnen ikke blot et anlæg, der lever op til alle internationale krav til håndtering og screening af bagage og fragtgods. Bygningen, ,der udføres af MT Højgaard i totalentreprise, bliver også topmoderne i en anden henseende.

De tre etager over jorden er nemlig det første projekt i Danmark, der bliver beklædt med et nyt og bæredygtigt aluminiumsfacadesystem.

Den internationale aluminiumsgigant WICONA, der er en del af Hydrokoncernen, vil sammen med MT Højgaard og Københavns Lufthavn  nemlig bruge det nye Infinite Aluminium, der er salgsbetegnelsen for systemet Hydro.

Systemet er helt klassisk cradle-to-cradle, der for første gang anvendes i aluminiumsfacadeindustrien.

- Vi har et stort omsmeltningsanlæg i Luxemborg, hvor gamle aluminiumsdøre, vinduer og facader bliver omdannet til nyt. Mindst 75 % af aluminiumet stammer fra genanvendelse. Det betyder meget i forhold til både ressourcebrug og CO2-aftrykket. Infinite Aluminium har et aftryk på to kilo CO2 pr. Kilo aluminium, det er betydeligt lavere end hos alle andre europæiske konkurrenter, og ti gange mindre end hos de kinesiske producenter, siger Henrik Sørensen fra WICONA Danmark.


ORKLA House, Oslo. Arkitekt: Narud Stokke Wilg (NSW) Foto af Adam Stirling

 


Stor interesse
Han oplever, at mange bygherrer og arkitekter er interesserede i bæredygtige løsninger.

- Vi startede med salget i Europa ved årsskiftet, og vi har mærket en enorm interesse, både internationalt og i Danmark, siger Henrik Sørensen.

Systemet har altså kun få måneder på bagen på det europæiske marked, men det er allerede blevet hjemkøbt til en række kontor- institutions- og boligbyggerier rundt omkring i Europa. De tæller  en skole og et offentligt bibliotek i franske Marseilles, den nyopførte blandede bydel Zielstadtquartier  i München, en nyrenoveret og delvist nyopført bydel, Kronan 1 i svenske Sundbyberg og en lang række andre projekter i blandt andet Schweiz, Tyskland og Norge.

Siden har Københavns Lufthavns  Bagagefabrik  også skrevet sig ind på listen – og mange flere projekter er undervejs, fortæller Henrik Sørensen.

 


35XV in New York af FXCollaborative Architects. Foto af Miguel de Guzmán

 

Et produkt til fremtiden
At WICONA indtil videre er den eneste producent i verden, der kan levere aluminiumssystemer i reelt genanvendt aluminium, skyldes to ting; dels har virksomheden og moderselskabet Hydro kræfterne til at skabe den infrastruktur, det kræver at komme i mål med ambitionerne. Og dels har  WICONAen overordnet strategi, der handler om at skabe bæredygtighed.

- Vi introducerede for eksempel 100 % genanvendt polyamid i vore produkter, og det var vi også de første til at tilbyde, siger Henrik Sørensen, der ikke er i tvivl om, at Infinite Aluminium vil komme til at spille en stor rolle i fremtiden.

- Arkitekterne interesserer sig rigtig meget for det, og især offentlige bygherrer har øget fokus på genanvendelighed og CO2-aftryk. Der er en stor signalværdi i at hjælpe miljøet med et konventionelt produkt, der prismæssigt ligger tæt på de traditionelle løsninger. Så jeg er overbevist om, at det vi sidder med, er fremtiden. Genanvendt aluminium vil komme til at spille en meget stor rolle i de næste årtiers byggerier, siger Henrik Sørensen, der på et personligt plan også er glad for produktet.

- Det er et fantastisk produkt som er til stor gavn for miljøet og for vores efterkommere, slutter Henrik Sørensen

 


Foto af Marco Kessler, Mediashots.FAKTABOKS
WICONA leverer intelligente high-tech aluminiumbyggesystemer, teknisk ekspertise til internationale byggeprojekter og all-round service til støtte for arkitekter og leverandørers kreativitet. WICONA er en del af norske Hydro Group.


CIRCAL – End-of-Life aluminium

Systemløsninger, der anvender Hydro CIRCAL har den højeste andel af genanvendt end-of-life aluminium på markedet – 75 % eller derover. Produktionsprocessen bliver dokumenteret af uafhængige kilder I alle trin, og den er komplet sporbar. Hydro CIRCAL har det mindste CO2 fodspor på verdensplan: omkrong to kilo CO2 (1.5–2.3 kg CO2) per kilo aluminium – seks gange eller 84 % mindre end det gennemsnitlige gennemsnit for førsteanvendelser.

Kontaktinformation
WICONA
Julsøvej 1
8240 Risskov
Tlf:+45 70 20 20 48
Email:   wicona@wicona.dk