<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> isolator polyamid
.-.
Innovativt miljøtiltag

Annonce

Innovativt miljøtiltag

Der er stor fokus på miljøcertificeringer i byggesektoren, og WICONAs lancering af isolatorer af 100 procent genanvendt polyamid gør det nemmere for arkitekter og rådgivere at imødekomme de stigende krav ved green-building.

 

Tekst af Alexander Tengbjerg

 

Fremtidens løsninger til de store klimaudfordringer skal findes i byerne. Med stigende urbanisering vokser ligeledes den miljøbelastning, som genereres fra de mange bygninger, og WICONAs nyhed retter netop fokus mod denne udfordring.

 

Virksomheden arbejder med vindues-, dør- og facadesystemer i aluminium og er som første systemleverandør i Europa begyndt at bruge isolatorer af genanvendt polyamid fra Ensinger.

 

Miljøgevinst uden merpris

Miljøhensyn og præstationsevne har været i fokus ved udviklingen af WICONAs nye isolator, uden at der skulle gås på kompromis med hverken kvalitet eller pris.

 

WICONAs vindues- og dørsystemer med isolatorer af genanvendt polyamid har således samme høje kvalitetsegenskaber som produkter uden genbrugsmaterialer – også når det gælder U-værdierne.  

 

Den genanvendte polyamid specialbehandles til at opnå lang holdbarhed, og teknologien er nu så udviklet, at man kan tilbyde det til samme pris som en traditionel isolator. Den store vinder er miljøet, da CO2 forbruget ved fremstillingen reduceres drastisk.

 

 

Effektivt værktøj for arkitekterne

Hvor meget er det så, der spares på miljøregningen ved at benytte genanvendt polyamid? I reelle tal har WICONA skåret deres CO2 udledning med hele 12.000 ton om året. Det er tal, der er til at føle på. Særligt for arkitekterne er dette vigtigt:

 

- Med WICONAs produkter får arkitekten et effektivt middel at opnå skrappe miljøcertificeringer som LEED og BREEAM. Ved eksempelvis at anvende isolatoren af genanvendt polyamid sænkes den globale opvarmning (GWP) med 10 procent for WICONAs standardvindue.

 

Den tilhørende miljøvaredeklaration (EPD) vil blot understøtte certificeringsprocessen, og vi arbejder målrettet på flere løsninger, der for alvor kan løfte fremtidens bæredygtige byggerier, udtaler Christian Jakobsen, dansk landechef for WICONA.

 

WICONA på Nordbygg

WICONA har netop fremvist sine seneste innovationer på Nordbygg i Stockholm, som er nordens største byggemesse. Her var der fokus på virksomhedens visioner for bæredygtigt byggeri, og blandt de mange nyheder kunne man opleve produkter med genanvendt polyamid.

 

Kontaktinformation
WICONA
Julsøvej 1
8240 Risskov
Tlf:+45 70 20 20 48
Email:   wicona@wicona.dk
isolator-polyamid