<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> vinduesdesign mod stoej og kondens
Wicona Nyt vinduesdesign sikrer mod støj og kondens

Annonce

Wicona Nyt vinduesdesign sikrer mod støj og kondens

Vinduer, der både er støjreducerende, lette at solafskærme og i stand til at hindre kondensdannelse er netop ved at blive introduceret på det danske marked af Wicona

 

Tekst af Tim Panduro

 

Wicona er førende europæisk systemleverandør af dør-, vindues- og facadesystemer i aluminium, og da den internationale branchemesse Nordbygg løb af stabelen i Stockholm i april, var virksomheden naturligvis blandt udstillerne.

 

I år havde Wicona flere nyheder med i bagagen – og en af de vigtigste var vinduet Wicline 115 AFS, der for første gang blev præsenteret for det skandinaviske publikum.

 

Vinduet løser et af de problemer, som arkitekter og bygherrer ofte står over for; nemlig hvordan man undgår kondens på ruderne i de meget tætte bygninger, som er resultatet af stigende isoleringskrav til moderne byggerier.

 

Læs mere om Vinduer

 

 

- Man kan godt opleve problemer med dug på vinduerne i nye byggerier, siger Henrik Sørensen, der er salgschef i Wicona Danmark.

- Men med nyudviklede AFS, der står for Active flow system, bliver kondens automatisk ledt ud, så ruderne ikke dugger.


AFS fungerer ved, at der trækkes luft ind gennem et filter i vinduerne, og her bliver et indbygget mellemrum udnyttet til at trække fugt ud. Men der er også andre fordele ved det ny vinduesdesign.

- Hulrummet i vinduet giver mulighed for at indbygge en elegant solafskærmning, hvor persienneboksen er skjult i vinduesrammen. Det er meget mere effektivt end at sætte afskærmning op inde i bygningen, for da er varmen allerede sluppet indenfor.

 

Læs mere om Ventilation og Indeklima

 

Samtidig kan de enkelte lag i ruderne åbnes, så det er nemt at rengøre lamellerne, siger Henrik Sørensen, der ligeledes fremhæver vinduernes isoleringsevne.


- Både i forhold til varme, kulde og støj er Wicline 115 AFS rigtig effektivt. Det ene glaslag kan være op til 50 mm og det andet op til 10 mm, og det giver naturligvis store muligheder i forhold til isolering.

 De minimalistiske vinduer tilpasses kravene i det enkelte byggeri, og Henrik Sørensen peger på, at såvel den nemme vedligeholdelse som isoleringsevnen og den minimerede risiko for fugtgener vil være til stor fordel i byggerier med særlige krav til komfort og hygiejne.

- Hoteller, skoler og hospitaler vil have stor fordel af de innovative egenskaber i Wicline 115 AFS. Det samme vil byggerier i nærheden af trafikerede veje, lufthavne og andre steder, hvor støj kan være et problem, siger Henrik Sørensen.

Miljømæssigt får den nye vinduesløsning også plusser i karakterbogen, fortæller Henrik Sørensen.

 

Den gode isoleringsevne og den integrerede solafskærmning giver mindre behov for aircondition om sommeren og opvarmning om vinteren, og som med alle andre vinduer fra Wicona er der også taget ekstra miljøhensyn i produktionen.


- Vi bruger en certificeret isolator i vores produkter, som er den mest miljøvenlige på markedet. Den består af genanvendt polyamid, og det reducerer CO2-udledningen i produktionen med hele 84 procent, slutter Henrik Sørensen.

Kontaktinformation
WICONA
Julsøvej 1
8240 Risskov
Tlf:+45 70 20 20 48
Email:   wicona@wicona.dk
vinduesdesign-mod-stoej-og-kondens