<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> wicline 95
Nyt alu-vindue med Uw-værdi på 0,68

Annonce

Nyt alu-vindue med Uw-værdi på 0,68

Bæredygtighed er på dagsordenen i byggeriet, og WICONA har taget føringen med sit nye vinduessystem WICLINE 95, som kan præstere en Uw-værdi helt ned til 0,68. Første byggeri i København har allerede taget det innovative vindue til sig.

                                                                                                                                  

Tekst af Annika Lillelund

 

WICONA er førende systemleverandør inden for facader, døre og vinduer i aluminium, og nyeste skud på stammen er WICLINE 95, som findes i flere åbningsvarianter.

 

Virksomheden har brugt et år på at udvikle et meget energieffektivt og fleksibelt vinduessystem, som med Uw-værdi ned til 0,68 giver arkitekter og bygherrer flere muligheder i planlægning og byggeproces.

 

WICLINE 95 er udviklet på basis af WICONAs standardsystemer, og vinduet kan derved nemt integreres i virksomhedens øvrige systemløsninger, så man opnår et ensartet og elegant udtryk på sin bygning. Christian Jakobsen, landechef for Wicona, forklarer endvidere:

 

- Isoleringszonen i WICLINE 95 er modulopbygget, og U-værdien kan derfor tilpasses specifikke energikrav i hvert enkelt byggeprojekt. Vi har skarpt fokus på at kunne indfri omkostningseffektive og individuelle ønsker, og den store fleksibilitet gør vinduet egnet til både renoveringsopgaver og nybyggerier.

 

Patenteret ETC-Intelligence

Bag WICLINE 95 ligger blandt andet en nyudviklet isolator, hvor både udformning og materialesammensætning er med til at reducere varmeledningen i vinduesprofilerne. WICONA kalder teknologien for ETC-intelligence, og der har været betydelige omkostninger forbundet med udviklingen.

 

Til gengæld har man nu et vinduessystem, som kan yde væsentlig mere end de fastsatte krav til passivhuse, og man har ydermere minimeret nødvendigheden af ekstra isoleringsmateriale i systemet. Til dette siger Christian Jakobsen:

 

- Med ETC-teknologien er det muligt at opnå meget høj isoleringsevne uden brug af isoleringsstave i profilerne. I mange gængse aluminiumsvinduer skal der indføres isoleringsmateriale i karmen for at nå en lav U-værdi, og det indebærer en betydelig risiko for, at materialet ikke kommer 100 % på plads.

 

I det tilfælde skabes utilsigtede kuldebroer, og vinduet indfrier i praksis ikke energikravet. WICONA har løst problemet med den innovative isolator, der samtidig minimerer materialeforbrug og miljøbelastning ved produktionen af systemet.

 

WICLINE 95 i prestigebyggeri

WICLINE 95 imødekommer projekter med de højeste arkitektoniske og energieffektive krav, hvad enten det gælder renoveringsopgaver eller profilerede nybyggerier.

 

Der har været meget opmærksomhed omkring systemet siden lanceringen ultimo 2015, og det første store prestigebyggeri har allerede taget vinduerne til sig. Christian Jakobsen afslutter:

 

- C. F. Møller har tegnet den meget omtalte Copenhagen International School i det nye kvarter i Nordhavn, og her har man valgt 320 stk. WICLINE 95. Det er blot begyndelsen, for vi kan se et klart behov i markedet for vores energieffektive og fleksible vinduer.

Kontaktinformation
WICONA
Julsøvej 1
8240 Risskov
Tlf:+45 70 20 20 48
Email:   wicona@wicona.dk
wicline-95