<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Bl R nne i nyt nordisk design
Blå Rønne i nyt nordisk design

Annonce

Blå Rønne i nyt nordisk design


Den eksklusive bornholmske granit finder også vej ind i designverdenen. På MINDCRAFT 2017 udstilles Plinth-bordet designet af møbeldesignerne Emil Krøyer og Mads Sætter-Lassen.

 

Det fik afgørende indflydelse på materialevalget, at Blå Rønne er en nordisk natursten, fortæller de to unge møbeldesignere.


»Der er en bølge med marmor i design og arkitektur i øjeblikket, men vi ville egentlig gerne kigge mere på den hjemlige del. Granit er et virkelig flot materiale, men der er ikke ret mange, der bruger det. Bornholmsk granit er ellers nordisk og burde være en del af den bølge, men det er, som om materialesiden ikke rigtigt er kommet med,« siger Emil Krøyer.


Mads Sætter-Lassen supplerer:


»Vi havde talt om granit i flere år og undret os over det her fænomen. Der er lige Poul Kjærholm, som bruger det, men ikke ret mange andre.«


Plinth-bordet vejer 100 kilo. Det består af granitblokken af Blå Rønne og en glasplade, som hviler på et kryds af lyst træ. Trækrydset hviler i hulninger i granitblokken som en henvisning til tidens erosion af klippen – som bliver til sand, som bliver til glas i glaspladen. Den mørke, tunge granit og den kolde glasplade er sammensat i kontrast til træets lyse, bløde og organiske varme.


»Vi arbejder meget med det taktile i materialerne. Overfladebehandlingen af granitten er jetbrændt og børstet, og den har fået en helt blød overflade,« siger Emil Krøyer. 

 


Foto: Jeppe Gudmundsen ©

 

Læs hele interviewet med de to designere her

 

Se mere om kongegranitten Blå Rønne her

zurface

Zurface

ZURFACE er Danmarks største leverandør af naturstensløsninger. Vi leverer eksklusive naturstensprodukter til såvel udendørs facader, anlæg og belægninger som indendørs interiør, gulve, køkkener og badeværelser.

Vores belægningssten lagerføres og kan bestilles som standardprodukter af eksempelvis brolæggere og anlægsgartnere. Alle facadesten og interiørprodukter fremstilles til det enkelte projekt.

Kontaktinformation
ZURFACE
Tlf:+45 7010 1066
Web:
Email:   info@zurface.dk