Annonce

AV-firmaet 'Best Seat' fik en central rolle i Widex-projektet

 

Når det drejer sig om audiovisuelt udstyr og digital kommunikation, står Best Seat stærkt. Det beskedne antal medarbejdere kombinerer egen ekspertise med et velorganiseret samarbejde med elektrikerfirmaer, arkitekter og ingeniører, hvilket giver fleksibilitet og spændvidde. Best Seat blev for godt et år siden kontaktet af Widex i forbindelse med byggeprojektet i Allerød.

 

Tekst af Helle Hartmann Nielsen

 

Da høreapparatvirksomheden Widex bad Best Seat om tilbud på en AV-opgave til det nye firmadomicil, fik Best Seat brug for erfaringen med at sætte optimale løsninger sammen i en teknisk veltrimmet helhed. Men der skulle også tænkes nyt og innovativt til det spektakulære byggeri.

 

 

Specielle ønsker til et specielt hus

- Vi har lavet AV-løsninger til auditorium og mødelokaler - digital skiltning samt lydanlæg i atriummet, fortæller indehaver Jens Krogsgaard fra Best Seat i Rødovre, som sælger og installerer AV-udstyr. Selv har han været i branchen i 30 år.

 

- Widex udtrykte et klart ønske om høj kvalitet til en fornuftig pris, så godt som skjulte installationer, ultraenkel betjening, udnyttelse af eksisterende udstyr hvor det kunne lade sig gøre - og gennemgående energibesparelser.

 

- De store mødelokaler fik en projektor med lærred, og de små fik 46" fladskærme. Alt udstyr skulle være intuitivt i brug, og virke umiddelbart, når en pc sættes til, og slukke igen, når den tages fra. I to lokaler har vi installeret videokonferenceudstyr, og i undervisningslokaler opsatte vi interaktive tavler. Her er der endvidere trådløse mikrofoner og fuld HD-opløsning.

 

- I atriummet er der lang efterklangstid - en udfordring for lydanlæg og højtalere - men det blev løst med en Axys line array højttaler. Auditoriet krævede meget høj taleforståelighed og skulle være et spændende oplevelsesrum. Et skjult '7-1'-surround-anlæg med speciel centerhøjtaler og fuld HD-projektor med BluRay blev installeret. Signalvejene er udført digitalt for bedste gengivelse på det 193” store Stewart-lærred. Der er ydermere installeret tolkeanlæg og et guidet betjeningssystem.


- Den digitale skiltning har vi tilpasset og udviklet i samarbejde med Hyundai, så der tændes automatisk for displayene når der er personer i nærheden, og slukkes igen, når de ikke er til stede. En del af displayene er berøringsfølsomme, så de kan inkorporeres i Widex’s komme-gå-system samt benyttes til betaling i kantinen, siger Jens Krogsgaard.

 

AV-projektet greb om sig

Faktisk forespurgte Widex fra start kun på en løsning til auditoriet, men det førte mere med sig - ikke mindst på grund af Best Seat's teknisk og økonomisk fornuftige løsninger. - Hos os er vi ikke sælgere, men tekniske håndværkere, fastslår Jens Krogsgaard. - Vi fokuserer på, at kunden får den rigtige løsning - under hensyntagen til arkitekturen, hvori den skal indgå, og de økonomiske rammer, der er til stede.

Når vi bygger større systemer, samarbejder vi med et elektrikerfirma, som vi har oplært i vores måde at udføre installationerne på. Herved sikrer vi kunden, at eksempelvis kabeltræk bliver udført hurtigt og billigt af fagfolk, der har den fornødne rutine herfor, og vi kan nøjes med at afslutte kabler, tilslutte udstyr, indregulere og programmere - hvorefter vi afslutter opgaven. Således kan vi nemt op- og nedskalere opgaverne og fortsat koncentrere os om egne kernekompetencer, slutter Jens Krogsgaard.

 

Best Seat har en webshop, men satser hovedsagelig på omsætning via personlig rådgivning.