<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Christensen & Co vinder opgave for University of Toronto
Christensen & Co vinder opgave for University of Toronto

Christensen & Co vinder opgave for University of Toronto


Christensen & Co Arkitekter har sikret sig deres første opgave i Canada på det prestigefyldte University of Torontos campus i Mississauga.

Christensen & Co har som arkitektvirksomhed gennem de sidste mange år specialiseret sig at skabe læringsbyggerier. Arkitektvirksomheden betragter det som en naturlig del af deres arbejde med at skabe læringskultur at skabe studieboliger på campus.

 

- Vi er meget stolte af at være kommet igennem nåleøjet og have fået tildelt denne opgave for University of Toronto, siger Vibeke Lindblad, arkitekt og direktør Christensen & Co Arkitekter. Hun fortæller:

 

- I Nordamerika har man en anden tradition end i Danmark med, at de studerende bor på campus. Studielivet og campuslivet er meget tæt forbundet. Derfor er en ny kollegiebolig også en mulighed for at løfte både campusområdets læringsmiljø og stedets arkitektoniske kvalitet.

 

Christensen & Co. har i et år arbejdet målrettet for at komme ind på det canadiske marked, og er derfor meget tilfreds med nu at kunne eksportere deres specialist kompetencer indenfor læringsbyggeri til det nordamerikanske marked.

 

Fra individ til fællesskab

- Vores kultur i Norden er meget lig den canadiske og det kombineret med det gode samarbejde vi har etableret med vores lokale samarbejdspartner, betyder, vi har fået skabt et stærkt arkitektonisk koncept, der både passer ind i det canadiske campusmiljø og tilføjer vores særlig nordiske præg til projektet, siger Vibeke Lindblad.

 

Studieboligerne, som Christensen & Co har vundet, har en overordnet vision om at skabe et sted, hvor fællesskabet er fundamentet for et godt studieliv –  at gå fra "unity to community". Det arkitektoniske koncept handler derfor i høj grad om at skabe rammer, hvor universitetets nye studerende både kan føle sig hjemme og eksperimentere med at skabe deres egen identitet.  Ud fra en præmis om, at alle arealer skal være aktive har Christensen & Co organiseret bygningen med sociale rumligheder i mindre skala i gangarealerne og lagt vægt på at skabe stærk identitet og værdi i de øvrige fællesarealer.

 

UTM_Entrance_Final_red_1600

 

 

Bæredygtighedskompetencer kan eksporteres

I Canada er der, som i Danmark, et stort ønske om at bygge bæredygtigt, og de danske kompetencer og viden om bæredygtigt byggeri kan eksporteres til det Nordamerikanske marked. Bæredygtige tiltag er derfor også integreret som naturlig del i alle aspekter af projektet.

 

Det drejer om miljømæssige tiltag som reduktion af CO2-forbrug til konstruktioner og byggeplads, valg af sunde materialer, principper for cirkulær økonomi i materialevalg og muligheder for geotermisk opvarmning vil blive undersøgt. Samtidig skal principper for universal design skabe de bedste forudsætninger for, at alle studerende har lige adgang til byggeriets faciliteter, hvor der er fokus på at præge en mere bæredygtig adfærd hos de studerende.

 

Det sker blandt andet ved, at der bliver skabt særligt område til genbrug i sammenhæng med affaldssortering, hvor studerende, der flytter, kan efterlade deres brugte lamper, bøger og borde så nye studerende kan få glæde dem. På samme måde er der en tæt og respektfuld forbindelse til den omkringliggende natur og biodiversitet, som dermed bliver en nærværende del af de studerendes hverdag på den grønne campus.