<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> CPH Light Festival: København lyser op i vintermørket
CPH Light Festival: København lyser op i vintermørket

CPH Light Festival: København lyser op i vintermørket


Skulle man være træt af vintermørket er der nu lidt lys for enden af tunnellen. CPH Light Festival er nemlig i fuld gang med at bade byen i forunderlige lysinstallationer og i vinterferien går det for alvor løs.

Der præsenteres store lysværker og events under hele festivalen, der er kreeret af lyskunstnere fra hele verden. Der er noget for en hver smag, fra det psykedeliske til det rolige og familiære. Uanset hvad, skal man nok få pirret sanserne.

  

Det er en fugl, et fly, nej det er... En laser

Man vil kunne følge en grøn laser, der strækker sig hen over København. For enden af den grønne stråle finder man lysinstallationen ”Solaris” på Reffen.

 

I den 1000 kvm store og rå hal kan man se Solaris udfolde et tredimensionelt lystspil på strenge, hvis sammenlagte længde er over tre kilometer og fylder 9 meter i bredden og 6 meter i højden.

 

Det dragende kunstværk er skabt af den københavnske kunstner-duo Mariliis Kundla og Mihkel Pajuste. Deres ambition har været at udforske og fortolke dagslysets fænomener og visualisere dem i lysværker. Solaris er duoens seneste kunstværk, og årsagen til titlen refererer først og fremmest til kunstnernes opfattelse og fortolkning af solens betydning.

 

- Vi er alle født af stjernelys. Hjertet af vores solsystem giver energi og varme, som gør vores eksistens muligt, udtaler Mariliis Kundla og Mihkel Pajuste.

 

 

En smag for Tokyo

Ved Inderhavnsbroen og skøjtebanen, vil et område blive lyst op af et pulserende LED-kanvas, der skaber et rytmisk virvar af neon-farvede lysmønstre. Bag lysinstallationen står den københavnske kunstgruppe, Hackstage. Lysinstallationen har fået navnet “Little Tokyo”, der er inspireret af Tokyos pulserende og farverige natteliv, og skal ses som en hyldest til fodgængere og cyklister, der benytter Inderhavnsbroen.