Annonce

Fleksible lofter til de næste årtier

 

 

Ved renoveringen af Skandinavisk Data Center i Ballerup er DAMPA-lofterne fra starten af 1980’erne blevet udskiftet til samme model i opgraderet udgave med nutidssvarende farver. Dermed er der skabt fleksible kontorer, hvor skillevæggene hurtigt kan flyttes i takt med de næste mange års skiftende behov.

 

Tekst af Martin Fogt Pollas Rønberg

 

Skandinavisk Data Centers bygninger i Ballerup er fra 2013 til 2015 blevet renoveret. Projektet, der har omfattet ca. 9000 m2 kontor- og gangarealer, har dog mere haft karakter af modernisering end egentlig ombygning.

 

Læs mere om lofter

 

Det fortæller adm. direktør og arkitekt MDD Charlotte Barlach fra Ole Hagen arkitekter, som har projekteret og gennemført renoveringen:

 

- Bygningen blev opført i starten af 1980’erne i en meget gennemført stil med gennemarbejdede løsninger og kvalitetsmaterialer på alle overflader. Derfor har udgangspunktet været, at istandsættelsen skulle spille sammen med den oprindelige arkitektur, men i et mere nutidssvarende udtryk, forklarer hun.

 

Læs mere om Lofter

 

 

Nem lokaletilpasning

Blandt de løsninger, som bygningen oprindeligt blev opført med, er flådelofter i kontor- og gangarealer fra loftsproducenten DAMPA. Lofterne var trods knap 40 års brug stadig fuldt funktionelle, men farven var utidssvarende.

 

Derfor er de i kontorarealer blevet udskiftet med samme loftstype, som er DAMPA® 300 Panel( fra DAMPA) i lyse farver og med ilagt akustikfilt, der fremover bidrager til at optimere lydmiljøet. I gangarealer, kantine og receptionsområde er valgt DAMPA® Interval Panel, et åbent loftssystem i slanke loftspaneler med integreret belysning.

 

Læs mere om Renoveringsprojekter

 

Samtidig har arkitekten denne gang valgt at lukke flåderne og opsætte uperforerede loftspaneler under kontorlokalernes skillevægge. Løsningen gør det let at tilpasse lokalestørrelserne ved at flytte skillevæggene efter behov, idet panelerne fremover blot flyttes tilsvarende.

 

Derudover genbruger den nye løsning ca. 80 pct. af det oprindelige skjulte bæreskinnesystem.

 

- Lang levetid er nøgleordet for denne loftstype, som bl.a. kendetegnes ved at være let at rengøre og kræve meget lidt vedligeholdelse. Sammenholdt med fleksibiliteten åbner det for nem tilpasning af lokalerne i de næste mange årtier, understreger distriktschef hos DAMPA Torben Rützou.