Annonce

Nu maler vi monokrome rum

I Frederiksgade i hjertet af København, tæt ved Marmorkirken, ligger 730 herskabelige kvadratmeter. Her holder møbelfirmaet GETAMA til huse.

De mange smukke kvadratmeter med originale gulve, stuk i loftet og masser af fint, detaljeret træværk på paneler og døre er farvesat af Anne Christensen, som er farvesætter og arkitekt hos Flügger. Hun har anvendt de klassiske farver i Flügger Stilhistoriske farvekort.

Opgaven lød på at skabe en indbydende farvesætning af en perlerække af 20 klassiske rum, som skulle danne rammerne om de danske møbelklassikere.

Ved farvesætning af rummene i Frederiksgade valgte vi en monokrom tilgang. Det betyder, at alle 4 vægge i et rum har samme farve. Anderledes end tidligere tiders herskende trend med at tage en enkelt endevæg og male den i en markant farve og lade resten af rummet stå neutralt.

getama-nonkrome-farvesaetning-Anne Christensen

Et valg, der således både peger fremad, men i høj grad også bagud. Ser man tilbage i stilhistorien, har det været et gennemgående træk at male alle 4 vægge samme farve – helt indtil for 10-20 år siden, hvor vi begyndte at dekorere en enkelt væg i stedet.

Den monokrome tilgang kombinerede vi med idéen om at afsætte kølige farver til de nordvendte rum og varme farver til de sydvendte rum. 16 markante farver blev det til i alt. Disse 16 toner har et fællestræk: de er neddæmpede farver. Der er både mørke og lyse iblandt, men samtlige er holdt i et afdæmpet leje.

Her var den Flügger stilhistoriske farvevifte et praktisk redskab, da farverne i denne vifte er udviklet til netop monokrome rum (altså når man vælger at male alle 4 vægge i samme farve).

Den 17. farve er som en hemmelig ingrediens. Den er lys grå, næsten hvid. Den er at finde i gangarealer og i enkelte rum. Og den har en meget vigtig funktion. Dels er den fællesnævneren, der binder hele lejligheden sammen, dels udgør den en farvepause. Den neutrale tone giver øjet et hvil og forbereder til næste oplevelse. Som en sorbet mellem retterne.
 
 getama-nonkrome-farvesaetning-Anne Christensen  getama-nonkrome-farvesaetning-Anne Christensen
 
	 Stilhistorisk farvekort i vifte

getama-nonkrome-farvesaetning-Anne Christensen
getama-nonkrome-farvesaetning-Anne Christensen


Vær ikke bange for at male hele dit rum i én farve – bare husk at bruge en neddæmpet farve, så farveoplevelsen ikke bliver for intens og tager magten i rummet. Dine møbler og kunst på væggen vil fremstå på en helt ny måde. De bliver mere integreret i rummet, som kommer til at virke langt mere indbydende og imødekommende.

Du er meget velkommen til, at besøge GETAMA i Frederiksgade, og se hvordan farvelægningen fungerer sammen med alle møbelklassikerne. Her finder du i øvrigt også det helt nye relancerede spejlmøbel JOY fra Nanna Ditzel. Dette har Anne Christensen også farvelagt i 6 nye farvefortolkninger.

Læs mere her:

www.paperandpaint.dk
www.flugger.dk
www.getama.dk