<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Fremtidens kontorlandskaber på Stockholm Furniture & Light Fair
Fremtidens kontorlandskaber på Stockholm Furniture & Light Fair

Fremtidens kontorlandskaber på Stockholm Furniture & Light Fair

Fotos af Tengbom og Gustav Kaiser

I år det 70. gang, at Stockholm Furniture & Light Fair løber af stabelen, hvilket blandt andet bliver fejret med en udstilling af skandinavisk designs fra 1950s frem til i dag, ligesom man kan opleve en udstilling af den svenske arkitektfirma Tengbom med fokus på fremtidens kontorlandskaber.

Når man har adgang til alt hjemmefra, hvorfor skal man så transportere sig hen til et kontor? På årets Stockholm-messe hat de svenske arkitekter fra Tengbom kurateret og designet en udstilling, som giver et svar på det spørgsmål.

 

 

- I nyere tid har kontorer med free-seating og activity-based kontorindretning blevet set som en løsning på skiftende arbejdstider og vaner hos medarbejderne, men åbne kontorlandskaber associeres ofte med ord som ”maskine” eller ”fabrik”. Så udfordringen for os arkitekter er at designe rum, som opfordrer til kreativitet og samarbejde, siger Linda Camara, adm. dir. for Tengbom.

 

Der er få områder, som er blevet påvirket så direkte af den digitale revolution som arbejdspladsen, og man kan stille spørgsmålstegn ved selve ideen om at mødes fysisk.

 

Projektansvarlig for udstillingen Re-defining, Linda Camara- Ind til for nylig var man i det mindste nødt til at printe et dokument ud og give det til en kollega, men nu kan man bare henvise til et sted i skyen, hvor enhver kan få direkte adgang fra alle platforme ligegyldigt hvor i verden, de befinder sig. Her skal fremtidens kontorer også tilbyde en oplevelse af en art, siger Linda Camara, som er projektansvarlig for udstillingen Re-defining the office på Stockholm Furniture & Light Fair 2020.


Udstillingen består af tre afsnit, som alle relaterer sig til den menneskelige oplevelse: Sted, teknologi og bæredygtighed. Hvordan vil disse tre aspekter influere arbejdspladsen, og hvordan kan vi skabe de rum, som får folk lyst til at være der?


Interview med Renee Hytry Derrington, Group VP Design Laminates and Panels Division
 

Læs også:

Portræt af møbeldesigner Morten Nikolajsen: En tanke bag hver linje  

 
 

Cuero stol: Butterfly chair


Scandinavian Design Stol: Etcetera

& Tradition: Boomerang. Designer: Hvidt & Mølgaard


Firma: Kartell Produktnavn: A.I. Chair 100% recycled material Designer,:Philippe Starck


Firma: Kallemo Produktnavn: Aluminium Designer: Mats Theselius

stemningsbilleder fra messen
stemningsbilleder fra messenFirma: Global Concept
Produktnavn: Global Concept 3
Designer: Anders Olsson