<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Grænselandet mellem kunst og arkitektur

Grænselandet mellem kunst og arkitektur


Hvad kan en arkitekt og en kunstner få ud af et samarbejde, og er der overhovedet en forskel mellem de to? Det spørgsmål kan man passende stille sig selv i Kunsthal Charlottenborg, der med udstillingen Big Art viser hvad der sker når Bjarke Ingels’ arkitektur går i dialog med 19 samtidskunstnere.

 

Kunsthal Charlottenborg har netop slået dørene op for Big Art, sin hidtil mest omfangsrige udstilling af samtidskunst i stor skala. Kunstværker af nogle af verdens mest anerkendte kunstnere så som Ai Weiwei, Douglas Coupland, Jeppe Hein, Julie Edel Hardenberg, Superflex, Victor Ash med flere vil kunne opleves i 1:1 skala og tager de besøgende på en rejse gennem Bjarke Ingels’ arkitektur i hele verden. Et af hovedværkerne er det originale hus fra Lars Von Triers nye seriemorderthriller ’The House That Jack Built’ tegnet af Bjarke Ingels.

 

 

Krydsfeltet mellem kunst og arkitektur

Big Art undersøger, hvad der sker i krydsfeltet mellem kunst og arkitektur og sætter særligt fokus på, hvad det kræver af kunstnere at arbejde i stor skala i bygnings- og byrumsprojekterne. Udstillingens titel Big Art skal derfor forstås på to måder: at alle kunstnerne på udstillingen er kurateret ud fra deres samarbejde med tegnestuen BIG, og at der er tale om en udstilling af kunst i stor skala, hvor værkerne vil blive vist i den størrelse på kunsthallen som de oprindeligt er tænkt til bygninger og byrum.

 

 

- Vores kreative samarbejder med kunstnere fra hele verden har været nogle af de mest betydningsfulde øjeblikke i vores arkitektoniske eventyr, og vi ønsker at fejre dem i denne udstilling, hvor de besøgende kan opleve installationerne i den skala som de er tiltænkt at blive set, forklarer Bjarke Ingels.

 

 

Udstillingen omdanner Kunsthal Charlottenborgs 1.000 kvadratmeter store sydfløj til arkitektoniske miljøer, hvor man kan man opleve BIGs kreative samarbejder med i alt 19 samtidskunstnere: A Kassen, Victor Ash, Douglas Coupland, Es Devlin, Shepard Fairey, Peter Funch, Julie Edel Hardenberg, Jeppe Hein, HuskMitNavn, John Kørner, Benoit Maire, Tomás Saraceno, Kaspar Astrup Schröder, Snarkitecture, SUPERFLEX, Martin de Thurah, Lars von Trier, Andrew Zuckerman, Ai Weiwei. Udstillingen Big Art er skabt i samarbejde med Bjarke Ingels Group og er kurateret af Michael Thouber.

 

Udstillingen løber fra den 21. september til den 13. januar 2019